Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning


Vi ansvarar för fem utbildningsprogram och har dessutom omfattande åtaganden inom flertalet andra utbildningar. Alla våra utbildningsprogram leder fram till en yrkesexamen. Institutionen bedriver även uppdragsutbildning och ger fristående kurser.

Våra program

Apotekarprogrammettabletter

Apotekare är samhällets läkemedelsspecialister som kan arbeta med allt från utveckling av nya läkemedelssubstanser till försäljning och utvärdering av läkemedelsanvändning i samhället.

Apotekarprogrammet, 300 hp
 

Yngre kvinna och äldre man sitter vid köksbordArbetsterapeutprogrammet

Arbetsterapeuter är experter på hur aktiviteter påverkar hälsa och hur ohälsa kan påverkas av aktivitet. Utbildningen fokuserar inledningsvis på förhållandet mellan aktivitet och hälsa, hur miljön påverkar människors vardagsaktiviteter samt folkhälsoproblem i samhället.

Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp

kvinnlig student vid dator med hörlurarAudionomprogrammet

Audionomen är expert på hörselns och kommunikationens betydelse i ett socialt samspel. Arbetet innebär att hitta lösningar på hörselproblem utifrån var och ens individuella behov.

Audionomprogrammet, 180 hp

studenter fysioterapiFysioterapeutprogrammet

Fysioterapeuter arbetar med förebyggande insatser samt med habilitering och rehabilitering inom många olika områden i samhället, såväl i offentlig som privat verksamhet.

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp

Studnet logopediLogopedprogrammet

Logopedi beskriver och förklarar olika former av kommunikationssvårigheter och vilka konsekvenser de får för människans personlighet, hälsa och livskvalitet.

Logopedprogrammet, 240 hp

 

Studievägledning

Sahlgrenska akademins utbildningsutbud

Se hela Sahlgrenska akademins utbildningsutbud

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi har omfattande åtaganden i form av kurser på följande utbildningsprogram:

Avancerad nivå

Vi ger fristående kurser på avancerad nivå inom följande ämnen: arbetsterapi, audiologi, fysioterapi och logopedi.

Studier på avancerad nivå inom ovanstående ämnen kan leda till magister- och masterexamen.

Sidansvarig: Jessica Engström|Sidan uppdaterades: 2020-04-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/utbildning/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fneurophys.gu.se%2Fenglish%2Feducation%2F%3Fprint%3Dtrue%26languageId%3D100001
Utskriftsdatum: 2020-08-13