Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Molekylär hjärnavbildning

Porträttfoto: Michael Schöll - fotograf: Johan Wingborg/GU

Forskargruppsledare: Docent Michael Schöll

Vårt övergripande mål är att identifiera de tidigaste neuropatogena förändringarna som skiljer en hjärna som så småningom kommer att utveckla en neurodegenerativ sjukdom såsom Alzheimers sjukdom från en hjärna som kommer att åldras friskt. I vår forskning använder vi oss av biomarkörer baserade på de senaste hjärnavbildningsmodaliteterna som positronemissionstomografi (PET) och magnetresonanstomografi (MRT) i kombination med biomarkörer som baseras på analyser av cerebrospinalvätska (CSF) eller blod.

Den tidiga identifieringen av dessa patogena processer med adekvata biomarkörer är av avgörande betydelse, inte enbart för att öka vår förståelse för patogenesen av neurodegenerativa sjukdomar utan även för att stödja tillförlitliga kliniska diagnoser, identifieringen av individer som löper risk att utveckla en neurodegenerativ sjukdom samt för utvärderingen av potentiella behandlingsresultat.

Vår grupp stöttar också andra forskare, huvudsakligen inom neurologi och psykiatri, som vill använda molekylär hjärnavbildning i sitt vetenskapliga arbete.

Forskargruppen är en del i satsningen Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM).

Läs mer om gruppens forskning på WCMTM:s webbplats (på engelska) >>>

Kontaktinformation

Michael Schöll
michael.scholl@neuro.gu.se 

Sektionen för psykiatri och neurokemi 
Su Sahlgrenska
41345 Göteborg

Besöksadresser:
MedTech West
Röda Stråket 10B
413 45 Göteborg

Minneskliniken
Wallinsgatan 6
431 41 Mölndal
 

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?