Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra forskningsprojekt


Vi arbetar aktivt med att integrera forskning i det kliniska utredningsarbetet. Detta sker både genom kvalitetsregister och i det s k S:t Göranprojektet.

Vi driver också flera storskaliga insamlingsprojekt inom det psykiatriska området. Inom ramen för dessa deltar vi också i internationella samarbeten där mycket stora patientpopulationer samlas för Genome Wide Association Studies (GWAS).

Våra frågeställningar är riktade både mot en ökad förståelse av de mekanismer som orsakar psykiska sjukdomar och mot en praktisk användning av biomarkörer inom den psykiatriska vården.

Clinically Integrated Brain Research Initiative Sweden

cibris

Forskargruppen är även verksamma inom Clinically Integrated Brain Research Initiative Sweden (CIBRIS) - en plattform för klinisk psykiatrisk forskning i samverkan med vårdgivare, patienter och kvalitetsregister.

 

 

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2017-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/psykiatri_och_neurokemi/affektiva-sjukdomar/forskningsprojekt/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fneurophys.gu.se%2Fenglish%2Fdepartments%2Fpsychiatry_and_neurochemistry%2Faffective-disorders%2Fresearch-projetcs%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2020-07-12