Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan


Vår målsättning är att utveckla starka band mellan den akademiska världen och samhället i övrigt. Vi samverkar med näringsliv, landsting, organisationer, föreningar och individer. Tillsammans kan vi skapa utveckling, tillväxt och nyttiggörande av forskning! Har du en idé kring samverkan? Kontakta oss gärna.

Samverkan i praktiken

Våra forskare och lärare är engagerade och uppmärksammade i flera olika sammanhang. Här nedan kan du se några exempel från forskningssamverkan, utåtriktad verksamhet och mediaexponering.

Strokeenhet och rehabilitering gör skillnad vid stroke

[PODCAST] Akademilivs redaktion har pratat med Katharina Stibrant Sunnerhagen, professor i rehabiliteringsmedicin och överläkare, om behandling och rehabilitering av stroke på en strokeenhet. Det är en effektiv hjälp som passar för alla typer av stroke, både blödningar och infarkter.

Jenny Nyberg: Hjärnan mår bra när vi rör på oss

[2018-09-16] Vet du vad? Vi påverkar hjärnans hälsa bara genom att röra på oss! Jenny Nyberg är forskare och doktor i neurovetenskap vid sektionen för klinisk neurovetenskap. Se filmen där hon berättar om hur du enkelt påverkar dina hjärnhälsa med fysisk aktivitet. Filmen är producerad av Folkuniversitetet.

Hjärnan mår bra när vi rör på oss from Folkuniversitetet Göteborg on Vimeo.

Prof. Kristina Malmgren i kontorsmiljö, pratar om projektet wearITmed

wearITmed - stort tvärvetenskapligt projekt med samverkan mellan akademi och teknikinstitut

Projektet Bärbara sensorer i smarta textiler (wearITmed) är ett femårigt tvärvetenskapligt samarbetsprojekt finansierat av Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF). Projektet startades juli 2014.

Professor Kristina Malmgren presenterar samverkansprojektet wearITmed (YouTube, Sahlgrenska akademin)

Professor Georg Kuhn

Forskning om samspel mellan hjärna och lärande

[2015-06-24] Professor Georg Kuhn är huvudsökande för ett stort projekt som får 18 miljoner kronor för att studera samspelet mellan barns lärande, utveckling och hjärnfunktion. Pengarna kommer från Vetenskapsrådets stora utlysning inom utbildningsvetenskap, och projektet genomförs tillsammans med forskare inom såväl psykologi, pedagogik som matematikdidaktik.

18 miljoner till forskning om samspel mellan hjärna och lärande (YouTube, Sahlgrenska Akademin)

Panelsamtal i aula

Vetenskapsfestivalen 2015: Hjärnan - århundradets utmaning


[2015-04-18] Panelsamtal från 2015 års Internationella Vetenskapsfestival där flera forskare från sektionen för klinisk neurovetenskap deltog, bland andra professor Georg Kuhn, Jenny Nyberg, Ann Blomstrand och seniorprofessor Christian Blomstrand.

Hjärnan - århundradets utmaning (UR Samtiden, Vetenskapsfestivalen) 

Lars Rönnbäck och Birgitta Johansson pratar, stadsbiblioteket, akademisk kvartNär hjärnan inte orkar, om hjärntrötthet och behandlingsmöjligheter

[2014-04-03] Akademisk kvart - Göteborgs universitet i samarbete med Stadsbiblioteket. Här berättar professor Lars Rönnbäck och forskare Birgitta Johansson om hur de arbetar med att hjälpa hjärntrötta personer med både mediciner och även med mindfulness.

När hjärnan inte orkar, om hjärntrötthet och behandlingsmöjligheter (YouTube, Göteborgs universitet)

Professorerna Tadeusz Wieloch och Katarina Sunnerhagen, Folkets hus scen, StockholmBehandling och rehab efter stroke

[2014-03-26] Professor Katarina Sunnerhagen medverkar under "Hjärnans dag" 2014, och berättar om hur behandlingen av strokepatienter ser ut idag och om hur vården av dessa patienter måste förbättras. Inspelat i Folkets hus i Stockholm. Arrangör: Hjärnfonden.

Behandling och rehab efter stroke (UR Samtiden)

Sidansvarig: Katinka Almrén|Sidan uppdaterades: 2019-02-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?