Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Textilhögskolan

 

Högskolan i Borås bedriver, i samverkan med näringsliv och offentlig sektor, utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Ett flertal av våra utbildningar är unika och lockar studenter från hela Sverige.

Våra forskningsområden är:
• Biblioteks- och informationsvetenskap
• Handel och IT
• Hållbar vårdutveckling
• Lärarutbildning och pedagogisk yrkesverksamhet
• Resursåtervinning
• Textil och mode

Textilhögskolan vid Högskolan i Borås är en resursstark utbildnings-institution inom det textila området. Textilhögskolan förfogar över en avancerad maskinpark, sysal, textiltryckeri, maskinhallar för vävning och trikåframställning. Idag erbjuder Textilhögskolan sju utbildnings-program, fyra stycken masterutbildningar och tre magisterutbildningar. Vi har också fullständiga forskarutbildningsrättigheter inom textil och mode.

Presentation av medarbetarna

Vincent Nierstrasz - foto
Vincent Nierstrasz

Professor i Textil materialteknik.
Handledare för doktorander.

Mer om Vincent Nierstrasz
 


 


Niina Hernandez foto
Niina Hernández

Doktorand i Textil materialteknik.

Mer om Niina Hernandez
 


Azadeh Soroudi - foto
Azadeh Soroudi

Teknologie doktor i Polymer och Textil teknik. Azadeh ansvarar för utveckling av textila elektroder för användning i wearITmed tröjan.

Mer om Azadeh Soroudi 


Tidigare medarbetare

Anja Lund
Karin Rundqvist
Felicia Syrén

Textilhögskolan - uppgifter i wearITmed

Textilhögskolan har tre doktorander i projektet wearITmed. Deras forskning rör utvecklingen av helt textila sensorer för olika typer av rörelser, samt en utveckling av sensorplagg med optimerad passform och placering av sensorer.

Sidansvarig: Katinka Almrén|Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/klinisk-neurovetenskap/forskning/neurologi/wearitmed/konsortiet/textilhogskolan/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fneurophys.gu.se%2Fenglish%2Fdepartments%2Fclinical_neuroscience_and_rehabilitation%2Fneuroscience%2Fwearitmed%2Fconsortium%2Fthe-swedish-school-of-textiles%2F%3FlanguageId%3D100001
Utskriftsdatum: 2020-08-11