Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

RISE Acreo

 

RISE är ett av de ledande forskningsinstituten i Europa med över 2000 anställda. RISE jobbar med att underlätta kommersialisering av forskning och att stärka samarbetet mellan industri och akademi. Forskningen utförs i projektform tillsammans med industriella partners eller i institutionellt finansierade projekt. Typen av uppdrag sträcker sig från förstudier, långsiktiga forskningsprojekt, prototyptillverkning och småskalig produktion, till verifikation och testning.

Enheten RISE Acreo har verksamhet inom områdena elektronik, optik, kommunikationsteknologi och sensor-system. Sektionen Sensorsystem i Göteborg har betydande erfarenhet av utveckling av tröghetsnavigeringssystem, rörelsemätningssystem, generella sensorsystem, kraftmätningssystem (speciellt sensorsystem baserade på piezo-elektrisk effekt och kapacitans), finita element analys av mekaniska och elektriska strukturer, sensorelektronik och signalbehandling.

Mer om RISE       Mer om RISE Acreo

Presentation av medarbetarna

Jan Wipenmyr - foto
Jan Wipenmyr

Civilingenjör och projektledare för Acreos arbete i projektet. Jan har mångårig erfarenhet av att jobba med Acreos teknologi där rörelsesensorer används för applikationer inom epilepsi, Parkinson och stroke.

Mobiltelefon: +46 709 151 807
E-post: jan.wipenmyr@ri.se


Kaies Daoud - foto
Kaies Daoud

Civilingenjör i Datateknik. Kaies ansvar för utveckling av all elektronik och firmware i våra sensorsystem.

Mobiltelefon: +46 727 345 141
E-post: kaies.daoud@ri.se

 
 


Sara Abbaspour - foto
Sara Abbaspour

Teknologie doktor i Elektronik. Sara ansvarar för utveckling av signalanalys av epilepsi.

Mobiltelefon: +46 730 775 595
E-post: sara.abbaspour@ri.se

 
 

 


Tomas Björnfot - foto
Tomas Björnfot

Forskningsingenjör och Civilingenjör i Matematik. Tomas ansvar för utveckling av signalanalys av Parkinsons sjukdom och epilepsi. 

Mobiltelefon: +46 730 894 805
E-post: tomas.bjornfot@ri.se 


Tidigare medarbetare

Fredrik Ohlsson
Sara Bogren
Peter Björkholm

RISE Acreo - uppgifter i wearITmed

RISE Acreos uppgifter i projektet är att utveckla all elektronik och programvara som krävs för de olika sensorerna och att utveckla alla de signalbehandlings-algoritmer, som utifrån sensordata, känner igen och urskiljer patientens olika tillstånd samt presenterar informationen överskådligt. RISE Acreo deltar även i insamling av patientdata.
 

             RISE - logotype

 

Sidansvarig: Katinka Almrén|Sidan uppdaterades: 2019-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?