Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konsortiet

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademins roll i projektet genom de deltagande kliniska forskarna på Institutionen för neurovetenskap och fysiologi (sektionen för klinisk neurovetenskap och sektionen för farmakologi) är att välja de fysiologiska variabler som ska mätas och implementera den teknik som utvecklas inom projektet för tre olika grupper av neurologiskt sjuka: personer med epilepsi, med Parkinsons sjukdom och med stroke. För dessa tre patientgrupper finns både gemensamma och disparata frågeställningar och de ansvariga forskarna arbetar tillsammans för att prioritera vilka fysiologiska variabler som ska mätas och hur detta ska åstadkommas i ett kliniskt sammanhang såväl i sluten- som i öppenvård. Detta görs också med återkoppling från patienter i fokusgrupper.
Om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och medarbetare

RISE Acreo

RISE Acreos uppgifter i projektet är att utveckla all elektronik och programvara som krävs för de olika sensorerna och att utveckla alla de signalbehandlingsalgoritmer, som utifrån sensordata, känner igen och urskiljer patientens olika tillstånd samt presenterar informationen överskådligt. RISE Acreo deltar även i insamling av patientdata.
Om RISE Acreo och deltagande forskare

RISE IVF

RISE IVFs uppgift i projektet är att utveckla textilfibrer med sensorfunktion (piezoelektriska och elektriskt ledande).
Om RISE IVF och deltagande forskare

Textilhögskolan - Högskolan i Borås

Textilhögskolan har tre doktorander i projektet wearITmed. Deras forskning rör utvecklingen av helt textila sensorer för olika typer av rörelser, samt en utveckling av sensorplagg med optimerad passform och placering av sensorer.
Om Textilhögskolan och deltagande forskare

MedTech West

MedTech West är den naturliga arenan och hemhörigheten för projekt där akademi, industri och hälso- och sjukvård samverkar med en eller flera av MedTech West-parterna, d.v.s. Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås samt Västra Götalandsregionen.
Om MedTech West och deltagande forskare

 

Sidansvarig: Katinka Almrén|Sidan uppdaterades: 2019-04-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?