Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

wearITmed

Bärbara sensorer i smarta textilier

Projektet Bärbara sensorer i smarta textiler (wearITmed) är ett femårigt tvärvetenskapligt samarbetsprojekt finansierat av Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF) som startades juli 2014.

Tillsammans med Textilhögskolan i Borås, Swerea IVF och Acreo Swedish ICT ska Sahlgrenska akademin utveckla en bekväm tröja med inbyggda sensorer som kan övervaka rörelser, andning och hjärtat hos personer med epilepsi, Parkinson’s sjukdom eller stroke. Informationen från sensorerna är viktig för diagnostisering och monitorering av sjukdomsförlopp och/eller utvärdering av behandlingseffekt.

Genom att använda bärbara sensorer i textiler kan tillförlitlig information om rörelser och andra fysiologiska parametrar registreras i patientens naturliga hemmiljö vilket innebär att patienten själv kan bli mer involverad och delaktig i sin vård och behandling

Sensortekniken tillåter att mätningar kan göras under en längre tid, vilket inte är möjligt under ett vanligt besök inom hälso- och sjukvården. Stor vikt kommer också att läggas på användbarheten, vilket är en förutsättningen för att tekniken ska vara till nytta för patienterna.

Finansiär:

 

Stiftelsen för strategisk forskning - Logotyp

 

 

 

Kontaktinformation

Kristina Malmgren, professor
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
E-post: kristina.malmgren@neuro.gu.se

Filip Bergquist, docent
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
E-post: filip.bergquist@neuro.gu.se

Katharina Stibrant Sunnerhagen, professor
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
E-post: katharina.sunnerhagen@neuro.gu.se

Konsortiet för wearITmed

Logotyp Göteborgs Universitet

Swedish ICT - Acreo - Logotyp

Textilhögskolan - Högskolan i Borås - Logotyp

swerea - ivf - logotyp

MedTechWest - Logotyp

 

Sidansvarig: Katinka Almrén|Sidan uppdaterades: 2015-09-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?