Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsutbildning


Majoriteten av utbildning som ges vid universitet och högskolor är kostnadsfri och bygger på att studenter (privatpersoner) söker till kurser och program i konkurrens med andra.

Med uppdragsutbildning avses utbildning som anordnas mot avgift (full kostnadstäckning). Kostnaden varierar mellan olika kurser beroende på kursens längd och innehåll. Vår uppdragsutbildning vänder sig till våra avnämare inom offentlig och privat verksamhet.

Om du har önskemål om kurser och vidareutbildning kan vi skräddarsy sådan efter dina behov. Välkommen att kontakta sektionsledningen.

 

Uppdragsutbildning - Logopedi

Logopediska insatser vid trakeostomi

Avancerad nivå | 5 hp | Kurskod: LP6492 | VT19

Kursen är inriktad mot logopedisk bedömning och intervention hos trakeostomerade (+/- ventilatorbehandlade) patienter, med fokus på intensivvårdade patienter såväl som långvarigt ventilatorbehandlade/trakeostomerade patienter. Logopedisk bedömning och intervention med denna patientgrupp fokuserar på larynx-, farynx-, sväljningsfunktion samt röst och tal. Kursen har både en teoretisk och praktisk inriktning och syftar till att stödja deltagarna så att den kompetens som krävs för att kunna erbjuda adekvata insatser och rehabilitera dessa patienter förvärvas.

Behörighet och urval
Förkunskapskrav:
För tillträde till kursen krävs logopedlegitimation. Viss erfarenhet av trakeostomerade patienter (rekommendationen är att deltagaren träffar minst fem trakeostomerade patienter per år).

Sista anmälningsdag är 8 februari 2019.
Begränsat antal kursplatser. Antagning sker efter anmälningsdatum och arbetsplats, dvs vid fler ansökningar än platser antas endast en logoped per arbetsplats.

Studievägledning
Liza Bergström, liza.bergstrom@gu.se

Kursplan Logopediska insatser vid trakeostomiAnmälningsblankettStudiehandledning
 

Kommunikationspartnerträning vid afasi

Avancerad nivå | 3 hp | Kurskod: LP6491 | HT18

Höstterminen 2018 ges kursen Kommunikationspartnerträning vid afasi (3 hp) som uppdragsutbildning vid Göteborgs universitet.

Kursdatum: Två sammanhängande heldagar med föreläsningar och övningar samt en uppföljningsdag med examination

NYINSATT KURSTILLFÄLLE: Kursdatum den 1/10 - 2/10 samt uppföljningstillfälle den 18/12, 2018.

(Kurstillfället den 8/10 - 9/10 samt uppföljningsdag den 8/1, 2019 är fulltecknat).

Kursen syftar till att ge översikt av hur man kan arbeta kliniskt med kommunikationspartners i samband med afasi. Fokus i kursen är praktisk träning i analys och bedömning av kommunikationsmönster samt tillämpning och utvärdering av intervention.

Sista anmälningsdag är 1 september 2018.
Begränsat antal kursplatser. Antagning efter anmälningsdatum

Kursinformation

Kursplan LP6491

Anmälningsblankett


Uppdragsutbildning - Audiologi

Audiologi och hörselscreening för skolsköterskor

Kursen ges under en heldag och är ett samarbete mellan Enheten för Audiologi vid Sahlgrenska Akademin, Göteborg Universitet samt Hörselverksamheten vid Habilitering & Hälsa i Västra Götaland. Vi erbjuder en kurs per halvår.

För mer information samt anmälan se nedanstående dokument:

Kurs i Audiologi och Hörselscreening för skolsköterskor

Sidansvarig: Milijana Malmberg|Sidan uppdaterades: 2019-01-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?