Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Evidensbasering i praktiken


Evidensbaserade kunskaper efterfrågas i ökad omfattning för att bland annat visa effekt av olika behandlingar inom arbetsterapi och fysioterapi Fördjupning i evidensbasering ger färdighet i att kritiskt granska och värdera vetenskaplig litteratur och annan kunskap för att kunna utforma evidensbaserade kliniska riktlinjer, arbetsterapeutiska/fysioterapeutiska insatser, behandlingsriktlinjer, modeller och vårdprogram.

Nedanstående kurser är rekommenderade kurser i evidensbasering som kan ingå i magister/masterexamen i arbetsterapi/fysioterapi:

VT2110 Evidens i praktiken: kritisk granskning av vetenskaplig litteratur, 15 hp (höstterminer):

Ovanstående kurs, eller vår tidigare kurs Evidensbaserad arbetsterapi/fysioterapi/audiologi/logopedi (VAT600/VFT100) utgör förkunskapskrav för nedanstående kurs VT2111:

VT2111 Evidens i praktiken: sammanställning av evidens i översikter och riktlinjer, 15 hp (vårterminer):

De båda ovanstående kurserna ingår i ett Masterprogram i evidensbasering: teori, praktik, kontext vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet, men är även sökbara som fristående kurser. Lisbeth Claesson arbetsterapeut vid vår institution, är kursledare av de båda kurserna.

Kursansvarig arbetsterapi

Porträttfoto - Lisbeth Claesson

Lisbeth Claesson

tfn: 031-786 5705

e-post: lisbeth.claesson@gu.se

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?