Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad nivå magister/master

Vid Sahlgrenska akademin ges utbildning på avancerad nivå för närvarande i form av fristående kurser, där du som student själv kan sätta samman kurserna i din magister/masterexamen utifrån dina egna kompetensbehov. Det innebär att du kan gå kurser vid Göteborgs universitet såväl som vid andra universitet och få dessa godkända när du ansöker om att få ta ut en magister/masterexamen i arbetsterapi eller fysioterapi vid Göteborgs universitet. Vissa kurser är dock obligatoriska medan andra är fria att välja utifrån eget behov.

 

Information om hur man ansöker till examen

Trakasserier – vägen in och vad är trakasserier?

Varför ska jag studera på avancerad nivå?

Magister- och Masterexamen innebär både en breddning och en fördjupning av arbetsterapeutisk och fysioterapeutisk kunskap. Utbildningen ger en grund för en ökad professionalisering, verksamhetsutveckling, samt utgör en del i kraven för att söka specialistkompetens inom fysioterapi, respektive arbetsterapi samt forskarstudier.

Efter examen kommer du att ha kompetens att utveckla och leda evidensbaserade och resultatinriktade förbättringsprocesser inom arbetsterapeutiska respektive fysioterapeutiska verksamhetsområden. Genom att studera på avancerad nivå inom de områden som intresserar dig mest kan du genom dina val av kurser specialisera dig och öka din anställningsbarhet både nationellt och internationellt samt inom nya arenor.

Information om Magister/Masterutbildning på avancerad nivå arbetsterapi/fysioterapi

Vilka förkunskaper krävs för att starta mina studier på avancerad nivå?

För tillträde till kurser på den avancerade nivån krävs arbetsterapeutexamen eller fysioterapeutsexamen 180 högskolepoäng eller motsvarande (examensarbete 15 hp på grundnivå ska ingå).

Vilka kurser kan jag söka

 

Kurser vårterminen 2020

Sista ansökningsdag 15 oktober 2019

 

Kurser höstterminen  2020

Sista ansökningsdag 15 april 2020. Fysioterapi kurser kommer läggas upp snart.

Kurserna är delvis gemensamma för arbetsterapi och fysioterapi och ges på halvfart och i vissa fall på kvartsfart. En kurs om 15 högskolepoäng motsvarar 10 veckors heltidsstudier och 400 studentarbetstimmar. En kurs om 7,5 högskolepoäng motsvarar 5 veckors heltidsstudier och 200 studentarbetstimmar. Endast en mindre del av kursen utgörs av obligatoriska kursträffar vilket ställer höga krav på planering av tid för dina självstudier och genomförande av studie- och examinationsuppgifter i kursen.

Kurserna söks centralt på www.antagning.se

Vad krävs för en magister- eller masterexamen?

Rekommenderad studiegång för magisterexamen i arbetsterapi/ fysioterapi, 60 högskolepoäng (1 år)

För att kunna ta ut en magisterexamen i arbetsterapi/fysioterapi krävs kurser motsvarande 1 års heltidsstudier - 60 högskolepoäng, varav 30 högskolepoäng måste vara inom huvudområdet arbetsterapi/fysioterapi. I din magisterexamen kan 25% dvs 15 hp av dina kurser få lov att vara på grundnivå. Vissa av kurserna är obligatoriska.


*Obligatorisk
**Kurser inom näraliggande områden är exempelvis inom verksamhetsutveckling, evidens pedagogik, psykologi, sociologi, filosofi, vetenskapsteori, etc.

Rekommenderad studiegång för masterexamen i arbetsterapi/fysioterapi, 120 högskolepoäng (2 år)

För att kunna ta ut en masterexamen i arbetsterapi/fysioterapi krävs kurser motsvarande 2 års heltidsstudier - 120 högskolepoäng, varav 60 högskolepoäng måste vara inom huvudområdet arbetsterapi/fysioterapi. I din masterexamen kan 25% dvs 30 hp av dina kurser få lov att vara på grundnivå. Vissa av kurserna är obligatoriska.


* Obligatorisk
**Kurser inom näraliggande områden är exempelvis inom verksamhetsutveckling, evidens pedagogik, psykologi, sociologi, filosofi, vetenskapsteori, etc.

 
Rekommenderad studiegång för masterexamen i arbetsterapi/fysioterapi med inriktning mot verksamhetsutveckling

Vid Sahlgrenska akademin har du möjlighet att inom ramen för din master fördjupa dig i hur du kan bedriva verksamhetsutveckling i praxis. Följ länken ovan för mer information.

Lokala examensbeskrivningar:

Arbetsterapi magisterexamen, lokal examensbeskrivning

Arbetsterapi masterexamen, lokal examensbeskrivning

Fysioterapi magisterexamen, lokal examensbeskrivning

Fysioterapi masterexamen, lokal examensbeskrivning

Studenter sitter och pluggar, studietorget, Hälsovetarbacken

Nivåansvariga

Arbetsterapi:

Lena Mårtensson

tel: 031-786 5725

e-post: lena.martensson@gu.se

 

Fysioterapi:

Mari Lundberg

tel: 031-786 5732

e-post: mari.lundberg@gu.se

Kursadministratör

Maria Hamberg

tel: 031-786 5760

e-post: maria.hamberg@gu.se

Studievägledare

Therése Johansson

Tel: 031 786 3653

e-post: therese.johansson.2@gu.se

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2020-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?