Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magister- och masterutbildning

Avancerad nivå

Varför ska jag studera på avancerad nivå?

Magister- och Masterexamen innebär både en breddning och en fördjupning av den ämnesspecifika kunskapen. Utbildningen ger en grund för en ökad professionalisering, verksamhetsutveckling, samt kan utgöra en del i kraven för att söka specialistkompetens samt för forskarstudier.
Efter magister alt. masterexamen kommer du att ha kompetens att utveckla och leda evidensbaserade och resultatinriktade förbättringsprocesser inom ditt ämnesspecifika verksamhetsområde. Genom att studera på avancerad nivå inom de områden som intresserar dig mest kan du genom dina val av kurser specialisera dig och därigenom också öka din anställningsbarhet både nationellt och internationellt samt inom nya arenor.

Skalmaster

Vid sektionen för hälsa och rehabilitering ges utbildning på avancerad nivå för närvarande i form av en så kallad skalmaster - ett flexibelt system av fristående kurser där du som student själv kan sätta samman din utbildning utifrån dina egna kompetensbehov. Det innebär att du kan gå kurser vid Göteborgs universitet såväl som vid andra universitet och få dessa godkända i din examen.
Vissa kurser är dock obligatoriska i din magister/masterexamen vid Göteborgs universitet, se respektive ämne.

Vilka förkunskaper krävs för att starta mina studier på avancerad nivå?
För tillträde till den avancerade nivån krävs kandidatexamen om 180 hp, där 15 hp kandidatuppsats ingår.

Arbetsterapi

Om avancerad nivå och examina inom arbetsterapi

Fysioterapi

Om avancerad nivå och examina inom fysioterapi

Audiologi

Audionomprogrammet utgör grund för akademisk kandidatexamen (180 hp), som ger möjlighet till fortsatta vetenskapliga studier på avancerad nivå med ett år (60 hp) för magisterexamen eller två år för masterexamen (120 hp) samt forskarutbildning. För ytterligare information, kontakta André Sadeghi.

"Självständigt vetenskapligt arbete i audiologi, 15 hp" (Kurskod: AUX860) ges som fristående kurs och motsvarar uppsats på avancerad nivå. I kursen ingår att utforma en projektplan för ett självständigt vetenskapligt arbete samt att planera, genomföra och dokumentera detta i form av en uppsats. Uppsatsen ska försvaras vid en offentlig granskning. Studenten ska också genomföra en kritisk granskning med opposition på annat självständigt vetenskapligt arbete inom huvudområdet audiologi.
För tillträde till kursen krävs:

  • Kandidatexamen i audiologi om 180 hp eller motsvarande kunskaper.

Logopedi

Det finns inget särskilt masterprogram men vissa krav måste vara uppfyllda för att man ska kunna ansöka om masterexamen i logopedi. Dessa krav specificeras i examensbeskrivningen.

Examensbeskrivning
I korthet behöver man, om man har en fyraårig utbildning;

  • en metodkurs på minst 7,5 hp,
  • kurser inom huvudområdet på sammanlagt 22,5 hp och
  • en masteruppsats (30 hp)
     

Masteruppsatsen söks som kurs som benämns ”Fördjupat självständigt vetenskapligt arbete i logopedi”. Kursen ges varje läsår men har ett begränsat antal platser.

För ytterligare information, kontakta katja.laakso@neuro.gu.se

 

Sidansvarig: Milijana Malmberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?