Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programöversikt


Fysioterapeutprogrammet omfattar 180 högskolepoäng (3 års studier på heltid). Programmet organiseras i kurser, där du kommer få en successiv fördjupning av teoretisk och praktisk kunskap, förmåga till självständighet, samt till analys och kritiskt tänkande.

Första året av utbildningen ägnas åt hur människokroppen är uppbyggd och hur den fungerar. Studierna fokuserar på anatomi, fysiologi och psykologi. Grundläggande teorier och begrepp inom ämnet fysioterapi ingår.

Andra och tredje året innebär en breddning och fördjupning. Din förmåga förbättras i att identifiera, analysera, bedöma och tillsammans med patienten planera och utföra rehabiliterande och förebyggande insatser för människor med olika funktionsnedsättningar. Ämnet fysioterapi integreras successivt med andra ämnen såsom medicinska ämnen (till exempel ortopedi, rehabiliteringsmedicin och neurologi) och samhälls- och beteendevetenskap. Tredje året avslutas med ett vetenskapligt examensarbete i fysioterapi.
 

Utbildningsplan för Fysioterapeutprogrammet

Fortsatta studier

Den treåriga fysioterapeututbildningen utgör grund för legitimation som fysioterapeut efter ansökan hos Socialstyrelsen, samt för kandidatexamen i fysioterapi. Utbildningen förbereder dig för fortsatt utbildning på avancerad nivå för att uppnå magister-/masterexamen. Magisterexamen utgör krav för för att du skall kunna ansöka om specialistexamen inom något av fysioterapins specialistområden samt för antagning till utbildning på forskarnivå och doktorsexamen i fysioterapi. Studier på avancerad nivå vid fysioterapiprogrammet kan du bedriva på såväl heltid som deltid och därmed kombineras med egen klinisk verksamhet.

 

fysioterapi studenter tränar på kliniskt träningscentrum

Mer om utbildning

GUL kan du läsa mer om Fysioterapeutprogrammet.

Sidansvarig: Eva Holmgren|Sidan uppdaterades: 2018-11-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/halsa-och-rehabilitering/utbildning/fysioterapeutprogrammet/programoversikt/
Utskriftsdatum: 2020-08-13