Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmarknad

Fysioterapi syftar till att främja hälsa med och genom rörelse. En fysioterapeut arbetar med förebyggande, behandlande och rehabiliterande åtgärder inom olika områden i såväl offentlig som privat verksamhet. Andra arbetsområden är exempelvis företagshälsovård, friskvård och pedagogiskt arbete. 

fysioterapeuternas professions- och fackförbunds webbplats finns mer information om professionen och dess utveckling. Förbundet har även en egen studentsektion dit du kan vända dig med dina eventuella funderingar.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen gör 2 gånger per år arbetsmarknadsprognoser samt yrkesprognoser per yrkesområde. En nationell samt 21 länsprognoser beskriver arbetsmarknaden för vart och ett av landets län. I yrkeskompassen presenteras jobbmöjligheterna för fysioterapeuter, på ett års sikt.

I Sacorapporten "Framtidsutsikter" presenterar Sacoförbunden årligen sina prognoser för hur arbetsmarknaden för ett antal akademikeryrken kommer att se ut på fem års sikt. På sin hemsida har SACO en digital guide baserad på samma rapport.

Även Statistiska Centralbyrån, SCB, har tagit fram trender och prognoser om utbildning och arbetsmarknad för fysioterapeuter.

Arbetsförmedlingen film

Fysioterapeut i närhälsan

Rehab Närhälsan VGregionen

logo för fysioterapeuterna
Sidansvarig: Eva Holmgren|Sidan uppdaterades: 2019-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?