Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysioterapeutprogrammet

fysioterapeutstudenter har undervisning på kliniskt träningscenter, Hälsovetarbacken

På fysioterapeutprogrammet vid Göteborgs universitet möter du en utbildning som utgår från att fysioterapeutiskt förbyggande arbete och behandling är individanpassat till människors mål, behov och förmåga, samt deras förväntningar och tidigare erfarenheter.

Du kommer att bli expert på att anpassa fysisk aktivitet och träning, i syfte att förebygga och behandla sjukdomar och skador.
Under utbildningen kommer du lära dig olika metoder för att på ett pedagogiskt sätt stimulera och motivera människor till en livslång hälsofrämjande livsstil. 

På fysioterapeutprogrammet vid Göteborgs universitet träffar du lärare med en hög kompetens, lång klinisk erfarenhet och lång erfarenhet av en modern högskolepedagogisk undervisning om fysisk aktivitet och träning i förebyggande syfte samt relaterat till olika skador och sjukdomar: Några olika områden är: hjärt- /kärlsjukdomar, idrottsmedicin, kvinnors hälsa, led- och muskelsjukdomar, långvarig smärta, neurologi, ortopedi, psykisk ohälsa, rehabiliteringsmedicin, reumatologi, och äldrevård.

Som färdig fysioterapeut kommer du ha en vetenskapligt underbyggd kompetens och ett självständigt yrkesansvar för att kunna vara verksam inom olika områden i samhället, såväl i offentlig som privat regi. Du kommer att vara efterfrågad eftersom behovet av fysioterapeuter ökar för alla ålders- och befolkningsgrupper inom såväl skola, arbetsliv och äldrevård.
Svensk fysioterapi är världsledande på många områden och du kommer därför ha utmärkta möjligheter att arbeta utomlands.

Fortsatta studier

Den treåriga fysioterapeututbildningen utgör grund för legitimation som fysioterapeut efter ansökan hos Socialstyrelsen, samt för kandidatexamen i fysioterapi. Utbildningen förbereder dig för fortsatt utbildning på avancerad nivå för att uppnå magister-/masterexamen. Magisterexamen utgör krav för för att du skall kunna ansöka om specialistexamen inom något av fysioterapins specialistområden samt för antagning till utbildning på forskarnivå och doktorsexamen i fysioterapi. Studier på avancerad nivå vid fysioterapiprogrammet kan du bedriva på såväl heltid som deltid och därmed kombinera med egen klinisk verksamhet.


För information om förkunskapskrav till fysioterapeutprogrammet samt anmälningstider, se Göteborgs universitets utbildningskatalog.

Vill du ansöka direkt, gå till www.antagning.se.

 länk till Avancerad nivå Fysioterapi

Studievägledare

Therese Johansson

Besöksadress:
Medicinaregatan 3
drop in: Tisdagar 14.00-16.00
Besök efter överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post.

Telefon: 031-786 3653
Telefontid: Mån-tor 13.00-14.00

För att få kontakt med en studivägledare var vänlig vänd er till e:post therese.johansson.2@gu.se

Ansökan

Ansökan sker på

Sidansvarig: Eva Holmgren|Sidan uppdaterades: 2017-09-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?