Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhetsförlagd utbildning


Audionomprogrammet i Göteborg erbjuder mest verksamhetsförlagd utbildning av alla audionomprogram i Sverige. De brukar vara mycket uppskattade kurser där det ges möjlighet att koppla samman teori och praktisk träning.

Utöver ren färdighetsträning omfattar den verksamhetsförslagda utbildningen även andra viktiga moment, såsom professionellt bemötande samt jämlik, hållbar och evidensbaserad vård. Placeringen sker till största del i samarbete med Hörselverksamheten i Västra Götalandsregionen, men även andra platser i och utanför regionen är möjliga.

Målsättningen med den verksamhetslagada utbildningen är att ge studenten goda förutsättningar att uppnå de kliniska färdigheter och förhållningssätt som krävs av en legitimerad audionom. Under kvalificerad handledning utvecklas studentens grad av självständighet successivt.

Diagnostik 1

Klinisk praktik som fokuserar på grundläggande diagnostik, innefattar ton- och talaudiometri och även impedansmätning såsom tympanometri, samt att med ett empatiskt förhållningssätt bemöta patient och närstående. Studenten förväntas att under handledning klara av att utföra de olika moment som innefattas.

Diagnostik 2

Studenten förväntas mot slutet av kursen självständigt klara av att utföra de olika moment som innefattas av diagnostik 1, samt att under handledning klara av någon specialiserad audiologisk mätning.

Rehabilitering 1

Klinisk praktik som fokuserar på grundläggande rehabilitering, innefattande bl. a. utredande samtal, upprättande av behovsbedömning, avtryckstagning, val och utprovning av hörhjälpmedel med beaktande av anpassningsformler, samt att med ett empatiskt förhållningssätt bemöta patient och närstående. Studenten förväntas under handledning klara av att utföra de olika moment som innefattas i kursen.

Rehabilitering 2

Studenten förväntas mot slutet av kursen självständigt klara av att utföra de olika moment som innefattas av rehabilitering 1, samt att under handledning utvärdera rehabiliterande åtgärder.

 

Sidansvarig: Milijana Malmberg|Sidan uppdaterades: 2017-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?