Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Audionomprogrammet

Audiologistudenter - tal- och hörsellabb

Audionomen är expert på hörselns och kommunikationens betydelse i ett socialt samspel. Som legitimerad audionom arbetar du med en hög grad av självständighet och ansvar för att hitta lösningar på hörselproblem utifrån var och ens individuella behov och förutsättningar. Arbetet omfattar utredningar, habilitering och rehabilitering av såväl yngre som äldre personer med hörselnedsättning och närliggande problematik, såsom tinnitus och ljudkänslighet.

Audionomprogrammet är en tvärvetenskaplig, akademisk yrkesutbildning som efter 3 års fullgjorda studier leder till audionomexamen och utgör grund för yrkeslegitimation, som utfärdas av Socialstyrelsen. Utbildningen omfattar bl.a kurser inom medicin, teknik, beteendevetenskap och huvudområdet audiologi. Därutöver ingår andra för audionomprofessionen viktiga moment, såsom likebehandling och normkritik, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.

På audionomprogrammet vid Göteborgs universitet varvas teoretiska och praktiska moment och undervisningsformerna varieras med föreläsningar, seminarier, laborationer, praktik och övningar. Utbildningens pedagogik utgår från en aktiverande och reflekterande inlärning. Vissa moment är nätbaserade och kurslitteraturen är både på svenska och engelska. Många av våra lärare är kliniskt verksamma och aktiva i olika forskningsprojekt, vilket ger en naturlig koppling mellan utbildning, yrkesverksamhet och vetenskaplig förankring. Forskningsförberedande inslag återkommer kontinuerligt under utbildningen och under termin sex skriver du ett självständigt arbete (kandidatuppsats).

Efter avklarad audionomexamen finns möjlighet till vidareutbildning på avancerad och forskarnivå inom ämnet audiologi.

Studievägledare

Malin Eskesjö Hansson

Besöksadress: Medicinaregatan 3
Drop in: mån 14.00-15.00

Tel: 031-786 6253
Telefontid: mån 12.00-13.00

Besök efter överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post.

E-post: malin.eskesjo@sahlgrenska.gu.se

Ansökan

Ansökan sker på

Sidansvarig: Milijana Malmberg|Sidan uppdaterades: 2016-05-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/halsa-och-rehabilitering/utbildning/audionomprogrammet/
Utskriftsdatum: 2020-07-07