Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhetsförlagd utbildning

 

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en betydelsefull lärandeform för utveckling av den professionella identiteten och den finns därför integrerad i flertalet av programmets olika kurser. Av VFU-översikten framgår VFU-periodernas placering i kurserna. Innehåll i respektive period planeras med hänsyn till nivå i utbildningen och målen för respektive kurs. VFU ges i 2 olika former:

• 20 veckor (35 hp) handledd av legitimerad arbetsterapeut inom olika verksamhetsområden, tex primärvård, sjukhus, kommun och arbetsförmedling. Även nya arenor, såsom skola, kan ingå senare i utbildningen. Du ges möjlighet till såväl eget patientrelaterat arbete som reflektion och kunskapssökande.
• Ca 7 veckor egna fältstudier i olika sammanhang, verksamheter och framväxande arenor i samhället där en arbetsterapeuts kunskap används eller skulle kunna komma till användning. I denna form av VFU handleds Du av uppgifter formulerade i studiehandledningen och får vägledning om genomförande av kursansvarig eller annan lärare.

Under VFU samlar Du, utifrån uppgifter från den teoretiska utbildningen, in data och information som bearbetas under VFU. Målet med uppgifterna är att förvärva kunskap som sedan kan integreras i skriftliga uppgifter och seminarier.

VFU är förlagd inom hela Västra Götaland och Halland. Om Du under någon av VFU-perioderna behöver pendla alternativt bo på annan ort, kommer det att innebära merkostnader för dig som student. I verksamheter som innebär fysisk kontakt med patienter och omsorgspersoner ska arbetskläder bäras och ärmarna ska sluta ovanför armbågen. Vid VFU inom pediatrik, psykiatri och kommun skall studenten visa ett utdrag ur Rikspolissyrelsens belastningsregister om verksamheten kräver det.

Efter avslutad utbildning gör Socialstyrelsen en kontroll mot belastningsregistret vid ansökan om yrkeslegitimation. Mer information:
https://vemfargoravad.socialstyrelsen.se/sida/legitimation-och-sarskilt-forordnande

 

VFU-Koordinator

Marie Hagby

Tel: 031 - 786 3319

epost: marie.hagby@gu.se

 

 

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2020-02-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/halsa-och-rehabilitering/utbildning/arbetsterapeutprogrammet/verksamhetsforlagd-utbildning/
Utskriftsdatum: 2020-08-06