Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programöversikt


Arbetsteraputprogrammet omfattar 180 högskolepoäng (3 års studier på heltid). Under den första året av utbildningen gör studenterna en kort praktik inom hälso- och sjukvård. De får då följa verksamheten på nära håll tillsammans med handledare.

Under andra året följer kurser inom medicinska ämnen som till exempel psykiatri, geriatrik och ortopedi. Studenterna lär sig även hur tekniska hjälpmedel och förändringar i närmiljön kan möjliggöra aktivitet och delaktighet i samhället. En betydande del av undervisningen handlar om hur man som arbetsterapeut identifierar, analyserar och bedömer aktivitetsförmåga. Kurserna tar också upp hur kreativa och skapande processer kan användas inom rehabilitering och habilitering som metod för att lösa aktivitetsproblem.

Utbildningens sista år fördjupar studenternas kunskaper inom arbetsterapeutiska åtgärder. De blivande arbetsterapeuterna får även förståelse för vad det innebär att arbeta i team tillsammans med annan personal. Studenterna genomför också ett självständigt vetenskapligt arbete inom ämnet arbetsterapi.

Efter avslutad utbildning gör Socialstyrelsen en kontroll mot belastningsregistret vid ansökan om yrkeslegitimation. Mer information:
https://vemfargoravad.socialstyrelsen.se/sida/legitimation-och-sarskilt-forordnande
 

 Utbildningsplan för arbetsterapeutprogrammet

ÅrKurs
1Aktivitet och vardagsliv - komplexa fenomen
Dynamisk aktivitet i ett föränderligt samhälle
Vardagsaktivitet som utgångspunkt för innovation och utveckling
 
2Introduktion till arbetsterapeutiska processen
Innovation i arbetsterapeutisk praxis
Aktivitet som mål och medel i förändringsprocesser - Arbetsterapi för personer med aktivietsproblematik relaterat till livets alla åldrar, sammanhang och arenor
3Vetenskaplig teori och metod
Arbetsterapeuten som ledare och entreprenör
Arbetsterapeutiska interventioner
Arbetsterapi:Professionell kompetens i teori och praktik
Självständigt arbete (examensarbete) inom arbetsterapi
 


 

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2019-06-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?