Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsmarknad


Som arbetsterapeut kan du arbeta inom en stor variation av områden såsom; hälso-sjukvård inom akutvård, primärvård, kommunalvård, hälsopromotion, habilitering, rehabilitering och i livets slutskede. Under senare år har nya arbetsområden tillkommit såsom; arbetsförmedlig, skola, försäkringskassa och egetföretagande. Utsikterna för att bli anställd efter en arbetsterapeutexamen är goda.

Åtgärder omfattar barn, ungdomar, vuxna och äldre som har aktivitetsproblem som begränsar eller hotar att begränsa deras möjlighet till delaktighet och självbestämmande. Kreativitet och problemlösning är viktiga förutsättningar i arbetet.

En legitimerad arbetsterapeut ska utifrån ett etiskt förhållningssätt och i överensstämmelse med vetenskap i samråd med klient kunna ansvara för utredningar, fastställa mål för och genomföra arbetsterapeutiska åtgärder, dokumentera och utvärdera åtgärderna.

www.arbetsterapeuterna.se

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2019-04-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?