Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetsterapeutprogrammet

Genom förebyggande och behandlande åtgärder gör arbetsterapi det möjligt för människor i alla åldrar att få en meningsfull vardag. Arbetsterapeuter arbetar exempelvis inom hälso- och sjukvård, kriminalvård, företagshälsovård, arbetsförmedling och hjälpmedelsföretag. Arbetet är mycket självständigt. Tre års heltidsstudier leder till arbetsterapeutexamen. Utsikterna för att bli anställd efter en arbetsterapeutexamen är goda.

Arbetsterapeuter är experter på hur aktiviteter påverkar hälsa och hur ohälsa kan påverkas av aktivitet. Utbildningen fokuserar inledningsvis på förhållandet mellan aktivitet och hälsa, hur miljön påverkar människors vardagsaktiviteter samt folkhälsoproblem i samhället.

Arbetsterapeuter ser meningsfulla aktiviteter som komplexa företeelser som kräver bred kunskap om människan som biologisk, social och psykologisk varelse. Därför ingår ämnen som anatomi, fysiologi och psykologi tidigt i utbildningen.

Arbetsterapeuter arbetar med förebyggande insatser samt med habilitering och rehabilitering inom många olika områden i samhället. En legitimerad arbetsterapeut ska utifrån ett etiskt förhållningssätt och i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet i samråd med klient/patient kunna ansvara för arbetsterapeutiska utredningar, fastställa mål för och genomföra arbetsterapeutiska åtgärder, dokumentera samt utvärdera och följa upp åtgärderna.

Genom arbetsterapeutprogrammet skaffar du dig en bred kunskapsbas och förberedelse för fortsatt utbildning på avancerad och forskarnivå. Samverkan sker med yrkesfältet för att integrera praktiska och teoretiska moment i utbildningen. Handledning vid verksamhetsförlagd utbildning sker i samarbete med yrkesverksamma arbetsterapeuter och forskare.

Studievägledare

Therese Johansson

Besöksadress:
Medicinaregatan 3
drop in: Tisdagar 14.00-16.00
Besök efter överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post.

Telefon: 031-786 3653
Telefontid: Mån-tor 13.00-14.00

För att få kontakt med en studivägledare var vänlig vänd er till e:post therese.johansson.2@gu.se

Ansökan

Ansökan sker på

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2016-05-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?