Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Vill du samarbeta med oss?

Vår målsättning är att utveckla starka band mellan den akademiska världen och samhället i övrigt. Vi samverkar med näringsliv, landsting, organisationer, föreningar och individer. Tillsammans kan vi skapa utveckling, tillväxt och nyttiggörande av forskning!
Har du en idé kring samverkan? Kontakta sektionsledningen.

Samarbeten och utåtriktad verksamhet

Våra forskare och lärare är engagerade och uppmärksammade i flera olika sammanhang. Här nedan kan du se några exempel från forskningssamverkan, utåtriktad verksamhet och mediaexponering.

Minister Åsa Regnér får hjälp av fysioterapeut att ta på sig en "äldredräkt"Minister provar en äldredräkt

[2016-07-06] - Jag hade inte föreställt mig känslan av tyngd, säger Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister, som i Almedalen var först ut att prova AgeCaps ålderssimuleringsdräkt. Fysioterapeuterna som hjälper till är Lena Zidén, Frida Bodén och Margareta Svensson.

Barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér får prova en ålderssimuleringsdräkt (YouTube, Göteborgs universitet)

Åsa Cider föreläserAkademisk kvart om individanpassad fysisk träning

[2014-12-01] Rör på dej så håller du dej friskare! Även om du blivit sjuk är det viktigare än någonsin att ha en anpassad träning. Det är aldrig för sent att börja träna och det är bra med kondition. Åsa Cider, fysioterapeut,institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet berättar hur mycket träningen påverkar oss att må bättre.

Individanpassad fysisk träning (YouTube, Göteborgs universitet)

Carmela MiniscalcoLogoped Carmela Miniscalco om språkstörning

[2013-07-04] Språkstörning är en paraplyterm som används för att beskriva en rad olika svårigheter. Vi träffar Therese Tate, mamma till barn med språkstörning och Carmela Miniscalco, klinisk lektor och logoped.

Språkstörning (GU PLAY, Göteborgs universitet)

Hur mår våra öron av allt lyssnande?

[2013-06-05] Varje dag ser man människor med hörlurar och ljudet är ofta högt. Hur mycket kan vi lyssna utan att vår hörsel påverkas och är det mer skadligt för hörseln med de där små lurarna som stoppas in i öronen? Hör Kim Kähäri, lektor i audiologi vid Sahlgrenska akademin.

Hur mår våra öron av allt lyssnande? (Sveriges Radio P3)

Sidansvarig: Milijana Malmberg|Sidan uppdaterades: 2016-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?