Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

TIDAS – Hälsa, sjukfrånvaro och återgång i arbete

Gruppfoto, medarbetare i forskargruppen TIDAS

Forskargruppsledare: Kristina Holmgren

Stress i arbetslivet är vanligt och kan påverka hälsan, sjukfrånvaron och möjligheter till arbetsåtergång. Ur ett preventivt perspektiv är det viktigt att hitta metoder för att tidigt identifiera risk för sjukskrivning på grund av arbetsrelaterad stress, och att hitta metoder för förebyggande och rehabiliterande åtgärder.

TIDAS forskargrupp består av forskare som representerar flera ämnesområden, som allmänmedicin, arbetsterapi, folkhälsa, fysioterapi, socialmedicin och samhällsfarmaci. TIDAS ingår i New Ways (www.epso.gu.se/newways ) som är ett forskningsprogram finansierat av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). Forskargruppen har också ett nära samarbete med primärvården i Västra Götalandsregionen.

Forskargruppen har erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa metoder och har stor erfarenhet av att genomföra epidemiologiska studier. Forskargruppen bedriver också instrumentutveckling och interventionsstudier.

 

 

Kontakt

Kristina Holmgren

Professor, lektor
Forskargruppsledare

E-post:
kristina.holmgren@neuro.gu.se
Tel: 031-786 68 63

Sidansvarig: Maida Ejupovic |Sidan uppdaterades: 2019-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?