Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ProDo - Research on the Process of Doing


Forskning om görandeprocessen

Forskargruppsledare: Marie Peny-Dahlstrand

Människor, barn som vuxna engagerar sig i en mängd olika aktiviteter i sin vardag. Att kunna utföra aktiviteter d.v.s. göra det man vill, måste eller bör är viktigt för en persons hälsa och välbefinnande.

Det är genom görande som en person interagerar med omvärlden och upplever delaktighet med sin omgivning och i samhället. För personer med neurologisk problematik, barn såväl som vuxna kan förmågan att göra vara påverkad och delaktighet i samhället riskerar därmed att bli begränsad.

Forskargruppen bedriver forskning om olika aspekter av görandet. Forskningen är fokuserad runt möjligheter och hinder i görandet för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar på grund av neurologisk problematik, medfödd eller tidigt förvärvade.

Forskningen inriktas även på att undersöka förekomst av samband mellan högre kognitiva funktioner- i synnerhet exekutiv funktion - och görandeprocessen.

Forskargruppen bedriver klinisk forskning och genomför tvärsnittsstudier och, interventionsstudier såväl som instrumentutveckling, och har erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa metoder.

Porträttfoto - Marie Peny-Dahlstrand

Marie Peny-Dahlstrand

Universitetslektor, adjungerad
Forskargruppsledare

Tel: 031-786 5731
E-post: marie.peny-dahlstrand@neuro.gu.se

Fler kontaktuppgifter och publikationer

Sidansvarig: Maida Ejupovic |Sidan uppdaterades: 2019-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?