Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

UserAge Brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre personer

Syftet med detta projekt är att utforska potential för, och utmaningar med, att involvera sköra äldre personer som partners i forskningsprocessen, samt att undersöka hur utmaningar kan överbryggas.

Projektet har en kvalitativ ansats och är indelat i två delar som kommer att tillämpa forskning om och med brukarmedverkan för att utforska hur sköra äldre personers röster kan göras hörda, och för att synliggöra möjligheter och hinder för sköra äldre personer att delta och involveras i forskning. Inom ramarna för projektet kommer sköra äldre personer, anhöriga, hälso- och sjukvårdspersonal och forskare att involveras för att få en så fullständig bild av brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre personer som möjligt.

Nytta: Studien förväntas leda till en djupare förståelse för brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre personer, samt en effektiv kommunikation och användande av forskningsresultat. Målsättningen är att sammanfatta de kvalitativa till riktlinjer för brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre personer, och att därefter testa riktlinjerna i interventionsforskning.


Forskare

Qarin Lood, Emmelie Barenfeld, Maria Haak, Synneve Dahlin-Ivanoff.


Doktorand

Isak Berge
 

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2019-02-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?