Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från interventionsstudie (RCT) till forskning av fullskalig implementering-vårdkedja för äldre sköra personer

Syftet med den här studien är att utvärdera en fullskalig implementering av vårdprocess programmet ”Sammanhållen vårdkedja för sköra äldre personer”. Programmet vänder sig till sköra personer 75 år eller äldre. Studien utvärderar om programmet identifierar sköra äldre personer med komplexa behov och hur hållbar nyttan är för målgruppen när programmet genomförs i “verkligheten”.

Dessutom utvärderas, ur ett personalperspektiv, hur programmet genomförts i de berörda organisationerna och hur genomförandet kan förstås i termer av hindrande och underlättande faktorer i organisationen. Både kvalitativ och kvantitativ data används för att få förståelse för implementeringsprocessen. En doktorand är knuten till projektet. Datainsamling avslutades 2015. Analys av data pågår.

Nytta: Studien är viktig inte bara för att belysa äldre personers behov av vård och omsorg, och hur detta behov bäst kan tillgodoses, utan också hur man kan införa redan befintlig kunskap i hälso-och social omsorg. Resultaten förväntas att optimera genomförandet av framtida komplicerade interventioner och leda till en förbättring av vård, stöd och rehabilitering av sköra äldre personer med komplexa behov.

Forskare

Synneve Dahlin-Ivanoff, Kajsa Eklund, Katarina Wilhelmsson, Eva Holmgren, Anna Duner, Eva Liden, Susanne Gustafsson, Joel Faronbi, Helene Berglund, Isabelle Ottenvall-Hammar

Avhandlingar

Angela Bångsbo "Collaborative challenges in integrated care: Untangling the preconditions for collaboration and frail older people's participation"

 

Sidansvarig: Maida Ejupovic|Sidan uppdaterades: 2019-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?