Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ryggmärgsfysiologi och motorisk kontroll


Forskargruppsledare: Elzbieta Jankowska och Ingela Hammar

Jankowska och Hammars verksamhet är inriktad mot funktionella nätverk av nervceller i ryggmärgen och hur dessa bidrar till både reflexer och viljemässiga rörelser. Projekten syftar till att förstå hur nervceller i ryggmärgen integrerar information från muskler och hud med kommando från hjärna och hjärnstam och hur information från ryggmärgen vidarebefordras till lillhjärnan för att åstadkomma korrekta rörelser. Forskargruppen använder huvudsakligen elektrofysiologisk metodik som kombineras med immunohistokemi och morfologi.

Forskargruppsledare: Lars-Gunnar Pettersson

Pettersson undersöker mekanismer för rehabilitering av viljemässig motorik efter partiella ryggmärgsskador på halsryggradsnivå. Forskningsprojekten syftar till att kartlägga återhämtning av gripmotorik och kontroll av räckrörelser (”reaching”) som detaljstuderas med höghastighetsvideon och elektrofysiologiska metoder. Med avancerade rörelseanalyssystem undersöks också armens kinematik och den tidsmässiga kopplingen mellan arm- och ögonrörelser.

 

Sidansvarig: Annie Sundling|Sidan uppdaterades: 2016-06-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/fysiologi/forskning/neuro/spinal_cord_research/
Utskriftsdatum: 2020-02-25