Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sektionen för fysiologi

Sektionen för fysiologi är en preklinisk enhet som i kraft av grundutbildningsansvar, forskning samt forskarutbildning i fysiologi utgör Sahlgrenska akademins kompletta miljö för fysiologiämnet.

Sektionen utgörs av ämnesenheterna neurofysiologi, cirkulationsfysiologi, njurfysiologi, perinatalfysiologi, gastrofysiologi, endokrinologisk och metabol fysiologi. Här finns 23 forskargrupper, med 150 medarbetare, varav ca 35 doktorander.

Vårt utbildningsuppdrag

Kunskaper i fysiologi är centrala för många av de yrkesgrupper som utbildas vid Sahlgrenska akademin. Vi ansvarar för utbildningen i fysiologi för blivande läkare, apotekare, tandläkare, logopeder och tandhygienister. Vi har en stor ämnesmässig bredd bland de fysiologiska områden som har speciell betydelse för de olika utbildningarna och professionerna som återfinns inom akademin.

Vår forskning

Vår forskning spänner brett över fysiologiområdet. Forskargrupperna samverkar både med varandra och med andra kliniska enheter, och vi har många internationella medarbetare. Enheterna har en mycket god infrastruktur som är tillgänglig för alla och närheten både till Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt Laboratoriet för Experimentell Biomedicin borgar för en god miljö för högklassig integrativ forskning i ämnet fysiologi.

Kontaktinformation

Sektionen för fysiologi
Box 432, 405 30 Göteborg

Telefon:
031-786 00 00 (växel)

Sektionsledning och administrativ personal

Personalkatalogen

Hitta till oss

Medicinaregatan 11, Göteborg

Visa adress på karta

Karta över Medicinareberget

Sidansvarig: Annie Sundling|Sidan uppdaterades: 2018-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/sektioner/fysiologi/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fneurophys.gu.se%2Fenglish%2Fdepartments%2Fphysiology%2F%3FlanguageId%3D100001
Utskriftsdatum: 2020-08-08