Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sektionen för farmakologi


Farmakologi är läran om hur läkemedel påverkar kroppens funktioner samt hur kroppen påverkar upptag, fördelning, nedbrytning och utsöndring av läkemedel. På sektionen för farmakologi undervisar vi i ämnet samt bedriver forskning som leder till ny kunskap om läkemedel.

Vårt utbildningsuppdrag

Kunskap om farmakologi är centralt för ett flertal professioner. Sektionen ansvarar för kurser i farmakologi inom åtta av Sahlgrenska akademins utbildningsprogram och undervisning i ämnet sker inom ytterligare ett flertal kurser vid Sahlgrenska akademin. Läs mer om vår utbildning.

Vår forskning

Forskningen vid sektionen syftar till att studera effekter och föreslå nya användningsområden av befintliga läkemedel samt till att hitta uppslag till nya läkemedel. Vid sektionen bedrivs främst forskning som rör det centrala och perifera nervsystemets farmakologi samt farmakokinetiska mekanismer och läkemedelsmetabolism. Läs om våra forskargrupper under forskning
 

Kontaktinformation

Sektionen för farmakologi
Box 431, 405 30 Göteborg

Telefon: 031-786 00 00 (växel)
Fax: 031-786 31 64

E-post: 
pharmacology@pharm.gu.se

Sektionsledning och administration
Personalkatalogen

Hitta till oss

Besöksadress:
Medicinaregatan 13, Göteborg

Visa adress på karta (öppnas i nytt fönster)

Medicinarelängan (salar)

LNC-huset, exteriör

 Vinterbild, exteriör, LNC-husetLNC-huset, Medicinaregatan 13LNC-huset, inomhusbild

Sidansvarig: Webbredaktör|Sidan uppdaterades: 2016-02-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?