Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sektioner

 

tabletter, läkemedelFarmakologi
Farmakologi är läran om hur läkemedel påverkar kroppens funktioner samt hur kroppen påverkar upptag, fördelning, nedbrytning och utsöndring av läkemedel. På sektionen för farmakologi undervisar vi i ämnet samt bedriver forskning som leder till ny kunskap om läkemedel.
 

Man på träningscykelFysiologi
Sektionen för fysiologi är en preklinisk enhet som i kraft av grundutbildnings­ansvar, forskning samt forskarutbildning i fysiologi utgör Sahlgrenska akademins kompletta miljö för fysiologiämnet.

 

Yngre kvinna och äldre sitter vid ett köksbordHälsa och rehabilitering
Sektionen består av fyra enheter — fysioterapi, arbetsterapi, audiologi och logopedi — som bidrar med olika kunskapsområden inom rörelse, aktivitet, hörsel och kommunikation.

 

Operationssal, personalKlinisk neurovetenskap
På sektionen för klinisk neurovetenskap bedrivs utbildning och forskning inom följande områden; neurologi, neurokirurgi, klinisk neurofysiologi, oftalmologi, rehabiliteringsmedicin och laborativ neurovetenskap.
 

Modell av en hjärna som hålls av händerPsykiatri och neurokemi
Sektionen bedriver utbildning och internationellt ledande forskning om mänskligt beteende, neuropsykiatriska sjukdomsprocesser samt psykiatrisk behandling och diagnostik.

 

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2016-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?