Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

För dig som använder jobbmobilen vid resa utomlands

Nyhet: 2017-06-15

Nya regler kring roaming inom EU/EES

Den 15 juni börjar de nya villkoren kring så kallad roaming inom EU gälla. Villkoren innebär att konsumenter inte ska drabbas av extra kostnader för roaming när de ringer och surfar inom EU.

För Göteborgs universitet har Telenor erbjudit en tilläggsbeställning kallad ”Roam Like at Home” för att kunna utnyttja de nya villkoren. Kostnaden är dock alldeles för hög vilket gör att universitetet inte kommer att beställa tjänsten.

Detta innebär att regler och kostnader vid utlandsresa inom EU/EES för universitetets del kommer att vara samma som idag. Medarbetare som reser utomlands behöver därför även fortsättningsvis vara vaksamma kring kostnader för datatrafik och samtal.

Tjänsten Telefoni bekostar inte höga surf- eller samtalskostnader vid resa utomlands utan dessa belastas institutionen.

Mer information om telefoni vid utlandsresa finns på http://medarbetarportalen.gu.se/telefoni/utlandsresa/

Nya villkor för abonnemanget Mobilt bredband

På grund av de nya reglerna för roaming försvinner från och med den 15 juni möjligheten att använda abonnemanget Mobilt bredband utomlands. Mer information om förändringen hittar du på Telenors hemsida.
Mobilt bredband är ett separat abonnemang som inte är kopplat till datatrafik på mobiltelefonen. Det används ofta med iPad eller bärbar PC/Mac.
Det finns drygt 200 abonnemang för mobilt bredband på universitetet. Om ni har abonnemanget, och har behov av att byta till Telenors nya abonnemang som kan användas utomlands, kontakta Servicedesk på anknytning 2020 eller via e-post support@gu.se. 
 

Per Sjöberg
IT tjänsteansvarig
Göteborgs universitet
IT-enheten
 

 

 

AV:

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-11-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?