Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrumbildningar


Institutionen har sex centrumbildningar som alla arbetar tvärdisciplinärt och samverkar med forskare inom övriga GU, sjukvården samt nationellt och internationellt. Samtliga av dessa har en mycket stark utveckling och attraherar stora externa anslag.

Centrum för åldrande och hälsa – AgeCap 

AgeCap är ett tvärvetenskapligt Fortecentrum med forskare från olika discipliner vid Göteborgs universitet. Det gemensamma målet är att öka personers möjlighet till ett gott och värdefullt åldrande genom att möjliggöra äldres kapabilitet: Individens förmåga att utföra handlingar för att nå mål han eller hon har anledning att värdesätta.
Webbplats: www.agecap.gu.se

Centrum för etik, juridik och mental hälsa

Centrumet arbetar för att starta och stödja forskning om psykisk störning, aggressivt beteende och moraliskt och straffrättsligt ansvar i en tvärvetenskaplig referensram.
Webbplats: www.celam.gu.se/svenska

Psykiatricentrum

(Sahlgrenska psykiatriska forsknings- och undervisningscenter)
Vill stimulera klinisk psykiatrisk forskning och undervisning, erbjuda en arena för vetenskapligt utbyte samt stimulera till tvärvetenskaplig grundforskning.
Webbplats: www.psykiatricentrum.gu.se

Gillbergcentrum

Gillbergcentrum vid Sahlgrenska akademin utgör en plattform för att bedriva forskning med utveckling och etablering av nya undersöknings-, utrednings- och behandlingsmetoder inom neuropsykiatri och utvecklingsneurologi, inklusive bland annat autism, ADHD, sociala beteendestörningar och anorexia nervosa.
Webbplats: www.gnc.gu.se

Stroke Centrum Väst

Syftet är att skapa en dynamisk mötesplats för samarbete och kunskapsutbyte mellan strokeforskare i Västra Götalandsregionen.
Webbplats: http://strokecentrumvast.gu.se

Sahlgrenska center för pediatrisk ögonforskning

Sahlgrenska center för pediatrisk ögonforskning är ett strategiskt forskningscentrum med inriktning på synsystemets utveckling och med särskilt fokus på näthinnans kärlutveckling. Forskningscentret bygger på partnerskap mellan kliniska och experimentella vetenskaper samt tillämpad matematik.
Webbplats: http://rop.gu.se/svenska
 

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?