Uppehåll i H75-studien

Nyhet: 2020-03-19

På grund av pandemin med coronaviruset (covid-19) gör vi ett tillfälligt uppehåll när det gäller personliga undersökningar i H75-studien.

Så snart situationen normaliserats kommer undersökningarna att återupptas. För närvarande beräknas detta antagligen ske i juni, men det kan bli både senare och tidigare beroende på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Intervjuer per telefon med deltagare eller anhöriga fortsätter. Deltagarna i H75-studien tillhör riskgruppen för covid-19 infektion. Vi kommer därför inte att påbörja undersökningen igen förrän vi är säkra på att det inte är riskabelt för deltagarna.

Här kan du läsa mer om våra befolkningsstudier.

AV:

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-08-31