Professor Eva Billstedt ny proprefekt vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Nyhet: 2018-07-06

Professor Eva Billstedt tillträder uppdraget som proprefekt vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi.

Eva Billstedt är legitimerad psykolog, professor i psykologi med inriktning mot barn- och ungdomspsykiatri samt universitetslektor vid Gillbergcentrum, Göteborgs universitet. Hon disputerade 2007 med en avhandling om autism och användandet av ett kliniskt diagnostiskt instrument, DISCO, i studier av autism. Forskningsområden är neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, såväl i kliniska (Aspergers syndrom/autism, ADHD) som icke-kliniska populationer (ynglingar dömda för våldsbrott), den sistnämnda i samarbete med Centrum för etik, juridik och mental hälsa (CELAM), Göteborgs universitet.

Eva har också samarbetat med forskargruppen Neuropsykiatrisk epidemiologi, Göteborgs universitet, med fokus på personlighetsaspekter i befolkningsstudier. Eva har publicerat ett 50-tal fackgranskade vetenskapliga arbeten, framförallt inom området autism. Hon handleder flera doktorander vid Gillbergcentrum. Eva är sedan 1992 kliniskt verksam inom den Barnneuropsykiatriska kliniken (BNK), Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Hon har också arbetat inom barnhälsovård och ungdomsvård på institution.

Eva Billstedts mandatperiod som proprefekt sträcker sig från den 1 juli 2018 och sex år framåt.

Foto: Fotograf Cecilia

AV: Josefin Bergenholtz