Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Professor Ben-Menachem mottagare av 2017 Lifetime Accelerator Award

Nyhet: 2017-05-31

Professor Ben-Menachem mottog den 18 maj utmärkelsen 2017 Lifetime Accelerator Award. Elinor Ben-Menachem är professor i neurologi med speciell inriktning mot epilepsi vid sektionen för klinisk neurovetenskap, Sahlgrenska akademin.

Utmärkelsen delas ut årligen av the Epilepsy Foundation som ett sätt att hedra läkare, forskare, ledare inom industrin och andra personer som har visat ett livslångt engagemang för att få till stånd nya behandlingar för personer som lever med epilepsi.

The Epilepsy Foundation skriver i sin motivering att "Elinor Ben-Menachems arbete har haft stor betydelse för väldigt många personer som lever med epilepsi samt att hon är en stor källa till inspiration för kollegor och framtida generationer av specialister inom fältet" (red. övers.).

– Vid sektionen för klinisk neurovetenskap är vi glada och stolta över att Elinor Ben-Menachem tilldelats denna fina utmärkelse och vill också påpeka att Elinor är den första kvinna som fått denna utmärkelse, säger sektionschef Kristina Malmgren.

Prof. Elinor Ben-Menachen står i mitten och håller i sitt pris i kristall. Till vänster och höger om henne står Prof Jackie French and Phil Gattone av Epilepsy Foundation of America

Prof. Elinor Ben-Menachen (i mitten). Till vänster och höger om Elinor står Prof. Jackie French resp. Phil Gattone från Epilepsy Foundation of America. Prof. Ben-Menachem mottog utmärkelsen från the Epilepsy Foundation under en ceremoni på konferensen Antiepileptic Drug & Device Trials Conference i Florida den 18 maj 2017. Foto: Privat

AV:

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?