Docent Jörg Hanrieder har beviljats bidrag från Åke Wibergs stiftelse

Nyhet: 2018-12-11

Jörg HanriederJörg Hanrieder (bilden), docent i neurobiologi vid sektionen för psykiatri och neurokemi, har beviljats 300 000 kr i bidrag från Åke Wibergs stiftelse.

Bidraget får han för sitt arbete med att utveckla avancerade metoder för kemisk avbildning baserad på masspektrometri. Metoderna möjliggör studier av den molekylära arkitekturen av enskilda amyloida plack i hjärnan, som är karakteristiska för patologin vid Alzheimers sjukdom.

Åke Wibergs stiftelse skapades 1953 genom en donation av dåvarande överintendenten Åke Wiberg. Den har under sin existens gett anslag till vetenskaplig forskning och till vård och utbildning av barn och ungdom.

AV:

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-08-31