Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kroppens egen badrumsvåg öppnar nytt forskningsfält om fetma

  [2017-12-26] Nu presenterar forskare vid Sahlgrenska akademin resultat som tyder på att det finns en kroppsegen våg som är viktig för kroppens reglering av kroppsvikt och därigenom fettmassa. I förlängningen, när man klarlagt hur kroppsvågen fungerar, kan fyndet förhoppningsvis leda till läkemedel mot fetma.

 • Kvinnors hälsa i fokus på avancerad kurs i fysioterapi

  [2017-11-24] Under hösten 2017 ges vid Sahlgrenska akademin för första gången kursen ¿Kvinnors hälsa och fysioterapi med fördjupning inom gynekologi, obstetrik och urologi¿. Kursen ges på avancerad nivå och är den enda i sitt slag i Sverige.

 • Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award

  [2017-11-13] Professor emeritus Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award for Excellence in Cerebrospinal Fluid and Hydrocephalus Research 2017.

 • Kaj Blennow får Nordiska medicinpriset

  [2017-11-07] Kaj Blennow, professor i neurokemi vid Sahlgrenska akademin, är en av två mottagare av Nordiska medicinpriset 2017. Han får priset för sina grundläggande studier av biomarkörer för Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar, och för sina epokgörande studier om molekylära mekanismer vid Alzheimers sjukdom.

 • Högsta utmärkelsen inom barnendokrinologi till Kerstin Albertsson Wikland

  [2017-10-25] Kerstin Albertsson Wikland, seniorprofessor i pediatrisk tillväxtforskning vid sektionen för fysiologi, har tilldelats Andrea Prader-priset.

 • Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

  [2017-10-12] Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva drogberoendet än man tidigare trott, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

 • "Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke"

  [2017-10-05] Snittsåldern för människor i världen ökar, och med den också förekomsten av stroke - särskilt bland kvinnor. En situation som kräver könsspecifika riktlinjer för stroke världen över, konstaterar färfattarna till en översiktsartikel i Nature Reviews.

 • Kerstin Strömland prisas för unik dokumentation av neurosedynskador

  [2017-10-03] Kerstin Strömland har erhållit ett särskilt erkännande från Teratology Society för sitt hårda arbete och sitt engagemang i "The Thalidomide Archive Project". Arkivet innehåller delar av det unika foto- och videomaterial som Kerstin Strömland samlade in under sent 80-tal.

 • Symposium om metabolism - grunden för allt liv

  [2017-09-21] Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, KAW, firar hundra år med en rad symposier i olika universitetsstäder i Sverige.

 • Elisabet Jerlhag Holm får årets Lilla Fernströmspris

  [2017-09-12] Elisabet Jerlhag Holm får årets Lilla Fernströmspris

Visa fler nyheter...

Läs nyheter som RSS

Prenumerera

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2016-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?