Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Docent Jörg Hanrieder har beviljats bidrag från Åke Wibergs stiftelse

  [2018-12-11] Docent Jörg Hanrieder har beviljats bidrag från Åke Wibergs stiftelse

 • Nya kunskaper om hur barn växer under puberteten

  [2018-11-22] Barns spurttillväxt under puberteten betraktas ofta som en joker när deras längd ska följas och förutsägas. Men med nya rön och metoder går det att få en bättre bild av hur barn och ungdomar växer, framför allt under puberteten.

 • Drygt 190 miljoner från VR inom medicin och hälsa

  [2018-10-29] 41 forskare vid Göteborgs universitetet får dela på totalt strax över 190 miljoner i 2018 års utdelning från Vetenskapsrådet inom medicin och hälsa. Fem av dessa är yngre forskare som får sex miljoner kronor vardera i etableringsbidrag.

 • Risk för blindhet hos för tidigt födda vid låg nivå av blodplättar

  [2018-10-08] Prematura barn med låga nivåer av blodplättar (trombocyter) i blodet löper kraftigt förhöjd risk att drabbas av en svår variant av den synhotande ögonsjukdomen ROP, visar en svenskamerikans studie publicerad i tidskriften JCI Insight. Vid försök på möss kunde injektioner av blodplättar dämpa den sjukliga utvecklingen av näthinnekärl.

 • 88 miljoner till forskning om vård, hälsa, arbetsliv och välfärd

  [2018-10-03] Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, har beslutat om projektbidrag i årets öppna utlysning. Drygt 73 miljoner kronor går till forskningsprojekt vid Göteborgs universitet. Ett forskningsprogram tilldelas dessutom 15 miljoner kronor för att utveckla en evidensbaserad praktik inom rättspsykiatrin.

Fler nyheter...

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?