Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Uppehåll i H75-studien

  [2020-03-19] På grund av pandemin med coronaviruset (covid-19) gör vi ett tillfälligt uppehåll när det gäller personliga undersökningar i H75-studien. Så snart situationen normaliserats kommer undersökningarna att återupptas. För närvarande beräknas detta antagligen ske i juni, men det kan bli både senare och tidigare beroende på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Intervjuer per telefon med deltagare eller anhöriga fortsätter. Deltagarna i H75-studien tillhör riskgruppen för covid-19 infektion. Vi kommer därför inte att påbörja undersökningen igen förrän vi är säkra på att det inte är riskabelt för deltagarna.

 • Professor Mikael Landén vinnare av Årets artikel

  [2020-01-31] Mikael Landén, professor i psykiatri på Göteborgs universitet är en av vinnarna i Årets artikel i Läkartidningen 2019. Han tar hem segern i en av sex kategorier - kommentar - för en artikel om tillströmningen av unga patienter med könsdysfori.

 • Christopher Gillberg är Årets medicinsvensk 2019

  [2020-01-24] Nyhetsmagasinet Fokus har utsett Christopher Gillberg till Årets medicinsvensk, för hans arbete med att bryta ned tabun kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, inte minst bland barn och unga.

 • Glutamat i hjärnan har oväntade egenskaper, visar forskare med ny mätmetod

  [2020-01-21] Forskare på Chalmers och Göteborgs universitet har lyckats göra något som länge har ansetts vara närmast omöjligt - att räkna antalet molekyler av signalsubstansen glutamat när en signal överförs mellan två hjärnceller. Med den nya mätmetoden har de visat att hjärnan reglerar sina signaler med glutamat på fler sätt än vad man hittills har känt till.

 • Många äldre har fel styrka på glasögonen

  [2020-01-14] Sex av tio 70-åringar skulle förbättra sitt seende betydligt genom att skaffa glasögon eller byta styrka på de glasögon de redan har, visar en studie.

Fler nyheter

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?