Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ann Hellström utsedd till Wallenberg Clinical Scholar

  [2019-03-26] Professor Ann Hellström, överläkare och professor i pediatrisk oftalmologi, har utsetts till Wallenberg Clinical Scholar. Hennes forskning rör barn som föds extremt tidigt, och hon kartlägger vad som krävs för att barnens organ ska fortsätta att växa normalt även efter födseln.

 • Kulturella aktiviteter kan minska risken för demens

  [2019-02-21] Kulturella aktiviteter och fysisk aktivitet i medelåldern kan minska risken att drabbas av demens senare i livet. Det visar en ny studie från AgeCap, Centrum för ådrande och hälsa, vid Göteborgs Universitet. Studien publiceras i den ansedda vetenskapliga tidskriften Neurology.

 • I höst kan sjuksköterskor specialisera sig inom neurosjukvård

  [2019-02-20] Göteborgs universitet blir nu först i landet med att erbjuda en specialistutbildning för sjuksköterskor som vill ta sig an en kvalificerad roll inom neurosjukvården. Utbildningen, som startar till hösten, ger en fördjupad kompetens i vård av sjukdomar och skador i hjärna och nervsystem.

 • Den akademiska sidan av rättspsykiatrin

  [2019-02-20] Rågården i Gunnilse utanför Göteborg är inte bara en rättspsykiatrisk klinik för personer som dömts till rättspsykiatrisk vård. Den är också centrum för tvärvetenskaplig forskning inom rättspsykiatri där Peter Andiné och Thomas Nilsson bidrar med viktiga insatser.

 • Förbättrad hälsa hos dagens 70-åringar

  [2019-02-19] Dagens 70-åringar mår som 50-åringarna i början av 1970-talet. Det var huvudbudskapet när nya forskningsresultat presenterades för studiedeltagarna själva.

Fler nyheter

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2018-03-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?