Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kroppens egen badrumsvåg öppnar nytt forskningsfält om fetma

  [2017-12-26] Nu presenterar forskare vid Sahlgrenska akademin resultat som tyder på att det finns en kroppsegen våg som är viktig för kroppens reglering av kroppsvikt och därigenom fettmassa. I förlängningen, när man klarlagt hur kroppsvågen fungerar, kan fyndet förhoppningsvis leda till läkemedel mot fetma.

 • Kvinnors hälsa i fokus på avancerad kurs i fysioterapi

  [2017-11-24] Under hösten 2017 ges vid Sahlgrenska akademin för första gången kursen ¿Kvinnors hälsa och fysioterapi med fördjupning inom gynekologi, obstetrik och urologi¿. Kursen ges på avancerad nivå och är den enda i sitt slag i Sverige.

 • Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award

  [2017-11-13] Professor emeritus Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award for Excellence in Cerebrospinal Fluid and Hydrocephalus Research 2017.

 • Kaj Blennow får Nordiska medicinpriset

  [2017-11-07] Kaj Blennow, professor i neurokemi vid Sahlgrenska akademin, är en av två mottagare av Nordiska medicinpriset 2017. Han får priset för sina grundläggande studier av biomarkörer för Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar, och för sina epokgörande studier om molekylära mekanismer vid Alzheimers sjukdom.

 • Högsta utmärkelsen inom barnendokrinologi till Kerstin Albertsson Wikland

  [2017-10-25] Kerstin Albertsson Wikland, seniorprofessor i pediatrisk tillväxtforskning vid sektionen för fysiologi, har tilldelats Andrea Prader-priset.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2016-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?