Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Vid institutionen bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Läs mer: Om institutionen

Ny upptäckt ger hopp om att skydda prematura barn från blindhet

Bebis öga undersöksNu väcks hopp om ett nytt sätt att skydda extremt tidigt födda barn från den synhotande ögonsjukdomen ROP. En studie från Sahlgrenska akademin, publicerad i JAMA Ophthalmology, påvisar ett tydligt samband mellan ROP och låga nivåer av fettsyran arakidonsyra i barnens blod. Läs hela artikeln: 

Ny upptäckt ger hopp om att skydda prematura barn från blindhet

Jenny Nyström ny prefekt vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Professor Jenny NyströmLEDNINGSUPPDRAG. Professor Jenny Nyström tar nu över uppdraget som prefekt vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi efter Agneta Holmäng, som tillträdde som dekan vid Sahlgrenska akademin den 1 januari 2018.

Jenny Nyström är professor i fysiologi med särskild inriktning mot molekylära och funktionella studier av njurens funktion. Hennes forskargrupp har ett brett samarbete med forskargrupper såväl inom GU/SA som nationellt och internationellt. Jenny har haft ett omfattande undervisningsuppdrag och har sedan 2014 varit biträdande sektionschef vid sektionen för fysiologi. Hon har dessutom erfarenhet från ett flertal uppdrag både inom och utanför akademin.

Kontaktuppgifter Jenny Nyström
 

Stöd vår forskning

Vill du bidra till framtiden?
Donationer och gåvor

 

Internt

För dig som är verksam vid institutionen (Medarbetar-portalen, nytt fönster)

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?