Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Vi bedriver omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden – från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Läs mer: Om institutionen

Glutamat i hjärnan har oväntade egenskaper

Karolina Skibicka in a laboratory[FORSKNING] Forskare på Chalmers och Göteborgs universitet har lyckats göra något som länge har ansetts vara närmast omöjligt – att räkna antalet molekyler av signalsubstansen glutamat när en signal överförs mellan två hjärnceller. Med den nya mätmetoden har de visat att hjärnan reglerar sina signaler med glutamat på fler sätt än vad man hittills har känt till. Läs hela artikeln: Glutamat i hjärnan har oväntade egenskaper, visar forskare med ny mätmetod

På bilden: Docent Karolina Skibicka

Många äldre har fel styrka på glasögonen

kvinna sitter på parkbänk och håller sina glasögon i händerna[FORSKNING] Svenska 70-åringar har överlag bra syn, men många skulle kunna se ännu bättre. Sex av tio kan förbättra seendet betydligt genom att skaffa glasögon eller byta styrka på de glasögon de redan har, enligt en studie från Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln: Många äldre har fel styrka på glasögonen

Göteborgs universitet och covid-19

Stöd vår forskning

Vill du bidra till framtiden?
Donationer och gåvor

 

Internt

För dig som är verksam vid institutionen (Medarbetar­portalen, nytt fönster)

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2020-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?