Till startsida
Webbkarta

Utbildning

Institutionen ansvarar för apotekarprogrammet, arbetsterapeutprogrammet, audionomprogrammet, fysioterapeutprogrammet och logopedprogrammet och har dessutom kurser inom läkarprogrammet, biomedicinska analytikerprogrammet, receptarieprogrammet och tandläkarprogrammet. Institutionen ger även ett antal fristående kurser, främst på avancerad nivå, samt uppdragsutbildningar.

Apotekarprogrammet: Apotekarprogrammet omfattar 300 högskolepoäng och ger yrkesexamen som apotekare. Apotekare är samhällets läkemedelsspecialister som kan arbeta med allt från utveckling av nya läkemedelssubstanser till försäljning och utvärdering av läkemedelsanvändning i samhället.

Apotekarpgorammet - sektionen för farmakologi

Arbetsterapeutprogrammet: Arbetsterapeutprogrammet omfattar 180 högskolepoäng och ger yrkesexamen som arbetsterapeut. Arbetsterapeuter är experter på hur aktiviteter påverkar hälsa och hur ohälsa kan påverkas av aktivitet. Utbildningen fokuserar inledningsvis på förhållandet mellan aktivitet och hälsa, hur miljön påverkar människors vardagsaktiviteter samt folkhälsoproblem i samhället.

Arbetsterapeutprogrammet - enheten för arbetsterapi

Audionomprogrammet: Audionomprogrammet omfattar 180 högskolepoäng och ger yrkesexamen som audionom. Audionomen är expert på hörselns och kommunikationens betydelse i ett socialt samspel. Arbetet innebär att hitta lösningar på hörselproblem utifrån var och ens individuella behov.

Audionomprogrammet - enheten för audiologi

Fysioterapeutprogrammet: Fysioterapeutprogrammet omfattar 180 högskolepoäng och ger yrkesexamen som fysioterapeut. Fysioterapeuter arbetar med förebyggande insatser samt med habilitering och rehabilitering inom många olika områden i samhället, såväl i offentlig som privat verksamhet.

Fysioterapeutprogrammet - enheten för fysioterapi

Logopedprogrammet: Logopedprogrammet omfattar 240 högskolepoäng och leder till yrkesexamen som logoped. Logopedi beskriver och förklarar olika former av kommunikationssvårigheter och vilka konsekvenser de får för människans personlighet, hälsa och livskvalitet.

Logopedprogrammet - enheten för logopedi

 

Läkarprogrammets sida på GUL

Biomedicinska analytikerprogrammets sida på institutionen för biomedicin

Receptarieprogrammets sida på Naturvetenskapliga fakulteten

Tandläkarprogrammets sida på institutionen för odontologi

 

Till Studentportalen

E-tjänster, information och service för studenter vid Göteborgs universitet.

Avancerad nivå

Fristående kurser på avancerad nivå ges inom följande ämnen

Arbetsterapi

Audiologi

Fysioterapi

Logopedi

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?