Böcker och kapitel i textböcker

Zetterberg H, Blennow K. Biokemiska undersökningar. In: Kognitiv Medicin. Wahlund LO, Nilsson C, Wallin A, Eds. Nordstedts 2011:134-139.

Blennow K, Zetterberg H, Fagan AM. Fluid bionarkers in Alzheimer disease. In: The Biology of Alzheimer Disease. Eds: Selkoe DJ, Mandelkow E, Holtzman DM. Cold Spring Harbor Laboratory Press 2011.

Zetterberg H, Blennow K, Xia W. RNA interference: applications in research on amyloidogenesis in Alzheimer’s disease. Trends in RNA research. McNamara PA (Ed.), Nova Science Publishers,New York2006:23-38.

Marcusson J, Blennow K, Skoog I, Wallin A. Alzheimers sjukdom och andra kognitiva sjukdomar. Liber AB, 2003.

Blennow K. Alzheimers sjukdom: en handbok om tidig diagnostik och behandling med acetylkolinesterashämmare. Pfizer 2004.

Blennow K. Centrala nervsystemet. In: Nilsson-Ehle P, Ed. Laurells Klinisk Kemi i Praktisk Medicin, 8th ed. Studentlitteratur, Lund. 2003:361-386.

Blennow K, Andreasen N. Likvoranalyser vid Alzheimers sjukdom. Novartis 2003.

Blennow K, Wallin A. Cerebrospinal fluid biomarkers. In: Evidence-based dementia practice. Eds: Qizibash, Schneider LS, Chui H, Tariot P, Brodaty H, Kaye J, Erkinjuntti, T. Blackwell Science Ltd, Oxford, 2003:175-193.

Sjögren M, Wallin A, Blennow K. Clinical subgroups of Alzheimer’s disease. In: Emery VOB, Oxman TE, Eds. Dementia: presentations, differential diagnosis and Nosology, 2nd Ed. The John Hopkins University Press, Baltimore 2003:139-155.

Blennow K, Andreasen N. Likvoranalyser vid Alzheimers sjukdom. Novartis 2001.

Andreasen N, Blennow K, Minthon L, Wallin A. Parkinsons sjukdom och demens. Orion Pharma Medicinsk Service 2000.

Sidansvarig: Staffan Persson|Sidan uppdaterades: 2011-10-14