Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arto Nordlund

Legitimerad psykolog, medicine doktor.

Arto Nordlund är neuropsykolog och hans forskning handlar om att särskilja de tidigaste kognitiva avvikelserna som föregår olika demenssjukdomar från mera godartad kognitiv svikt. Han är också ansvarig för det neuropsykologiska testbatteriet i den longitudinella studien. Han har publicerat ett flertal artiklar där de kognitiva profilerna som föregår Alzheimers sjukdom, blanddemens och vaskulär demens jämförs. Han har också utvecklat och vetenskapligt utvärderat ett kognitivt screeningbatteri (KSB) som används såväl inom specialist- som primärvård i syfte att identifiera kognitiv svikt.

Disputerade 2008 med avhandlingen "Cognitive profiles of vascular and neurodegenerative MCI".

Arto och Lena Johansson, doktorand i forskargruppen Neuropsykiatrisk epidemiologi, blev intervjuade i Vetandets värld 18/4 på temat "Håller jag på att bli dement eller är jag bara stressad". Arto berättade om sin forskning kring godartad (t ex stresserlaterad) kognitiv svikt och hur den förhåller sig till kognitiv svikt som ett förstadium till demenssjukdom. Lyssna på programmet här.

Kontaktinformation

Arto Nordlund

Wallinsgatan 6, 431 41 Mölndal

Telefon:
031-343 86 98, 0703-59 35 00

Sidansvarig: Mattias Göthlin|Sidan uppdaterades: 2012-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?