Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tove Lagerberg

Universitetslektor

Tove Lagerberg
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
tove.lagerberg@neuro.gu.se
031-786 3942

Rumsnummer: 3327C
Postadress: Box 452, 40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens Backe, hus 3 plan 3 , 41346 Göteborg


Sektionen för hälsa och rehabilitering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi (Mer information)
Box 455
40530 Göteborg

Besöksadress: Arvid wallgrens backe hus 1 o 2 , 40530 Göteborg

Om Tove Lagerberg

Programansvarig för logopedprogrammet samt likabehandlingsrepresentant för Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Disputerade 2013 med avhandlingen Intelligibility in children. Har tidigare studerat bl. a. socialantropologi och arbetat med flyktingmottagning. Gick ut logopedprogrammet 2000 och har sedan dess arbetat på Enheten för logopedi. Har också varit kliniskt verksam som logoped och arbetat med barn och vuxna som stammar på Mottagningen för logopedi och foniatri på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Tidigare samordnare för Intensiv Stamningsterapi och nu verksam som logoped inom denna behandlingsform.

Undervisningsområden

Undervisar i pedagogiska perspektiv samt intervention och behandling av stamning hos barn och vuxna. Handleder examensarbeten (magister uppsats). Har kursansvar bland annat för kurserna Talstörningar hos vuxna, Pedagogiska Perspektiv på logopedens arbete.

Forskningsområde

Forskningen har fokuserats på förståelighet och bedömning av förståelighet hos barn på ordnivå och spontantalsnivå. Har också ett intresse för forskning inom konsekvenser av talstörningar i ett bredare perspektiv såsom kontextuell förståelighet och attityden till den egna kommunikationen. Deltar i forskningsprojektet ITA (Intelligibility, Timing and Articulation in individuals with speech disorders) som finansieras av VR. Har också ett forskningsintresse inom stamning och handleder examensarbeten inom området.

Sidansvarig: Roland Thomeé|Sidan uppdaterades: 2015-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?