Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter i korthet

 • Tjänsten i farmaci har tillslut tilldelats Susanna Wallerstedt. Susanna kommer närmast från en tjänst som överläkare och docent i klinisk farmakologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset men väljer nu att i kombination med sin tidigare överläkartjänst också förstärka sektionens styrka i farmaci i sin framtida gärning.
 • Michael (Mike) Winder har tillträtt som chef vid sektionen för farmakologi och den tidigare sektionschefen Elias Eriksson blir ny biträdande sektionschef.
 • Agneta Ekman har efterträtt Eric Hanse som ordförande i programkommittén för medicin. En viktig uppgift då läkarutbildningen nu har fler studieplatser samt eventuellt kommer att förlängas till 6 år.
 • Filip Bergquist, specialistläkare i neurologi, Neurosjukvården, Sahlgrenska sjukhuset, har antagits till docent i experimentell neurologi vid Sahlgrenska akademin.
 • Jörgen Engel är sedan 2012-04-01 anställd 10% som senior professor.
 • Maria Björkevik är åter i tjänst efter sin föräldraledighet.
 • Gun Andersson har gått i pension. Gun har varit en stor tillgång som forskningslaborant, och har jobbat på farmakologen längre än de flesta. Gun tackas varmt från hela sektionen!
 • Kenn Johannessen, en annan trotjänare vid sektionen för farmakologi har också gått i pension. Kenn har en mångårig verksamhet som laboratorieassistent bakom sig och särskilt hans omvittnade skicklighet i laboratorietekniska frågor har varit mycket uppskattad. Många doktorander har anledning att tacka Kenn för ovärderlig praktisk laboratoriehandledning.
 • Det är viktigt att följa GU:s resepolicy. För att få flyga i tjänsten måste resmålet överstiga 50 mil, om inte, så kräver resan ett intyg av närmaste chef.
 • Fr.o.m. 1 januari 2013 ska alla som arbetar på EBM ha genomgått en försöksdjursutbildning. Mia Ericson ska utreda hur detta ska gå till rent praktiskt t ex kanske via en webb-baserad kurs. Detta gäller ej de som redan har verksamhet och arbetar på EBM.
 • Institutionens personalhandläggare på kansliet har bytts ut och heter numer Katarina Högström och Kristin Martinsson. Personaladministration på vår sektion sköts även fortsatt av Annalena Carlred.
 • Håkan Billig tar plats i VR:s råd för forskningens infrastrukturer..

 

Övrig information

Göteborgs universitet i nytt exklusivt Europanätverk

[2016-10-19] Nu lanseras Aurora – ett nytt europeiskt universitetsnätverk där Göteborgs universitet blir en av högst tolv medlemmar. Samtliga är bredduniversitet med intensiv forskning och ungefär samma rankning. Som medlemmar kommer Aurora-nätverket att tillåta endast ett universitet per land.
Aurora bygger på att universitet med liknande struktur, storlek och forskningsaktivitet ska kunna fokusera på frågor som är relevanta för just oss, säger Staffan Edén, vicerektor för forskning och en av eldsjälarna bakom beslutet att gå med i Aurora-nätverket.

Läs intervju med Staffan Edén på Medarbetarportalen

Är du intresserad av Ekonomi- och inköpsnytt kan du läsa nyhetsbreven på ekonomienheternas hemsida.

GU tillhandahåller ett flertal kurser, utbildningar och andra kompetenshöjande aktiviteter för dig som känner att du behöver vidareutveckla dig. Ta del av dem här.

Blanketten Anhållan om förvaltning finns inte längre utan heter nu Beslut om mottagande av gåvomedel.

Valet av ledamöter till institutionsrådet vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologii resulterade i följande ledamöter: Agneta Holmäng prefekt och Hans Nissbrandt proprefekt. Övriga ledamöter Ann-Charlotte Bengtsson, Maria Björkevik, Michael Elam, Jenny Nyström, Ann-Christine Reinhold, Ingmar Skoog och Katharina Stibrandt Sunnerhagen.

Future Faculty tillsammans med Chalmers styrkeområde Life Science Area of Advance planerar ett nätverk för juniora forskare inom Life Science. Målsättningen är att skapa samarbeten mellan yngre forskare på Chalmers, GU, Sahlgrenska Akademin och Sahlgrenska universitetssjukhuset som är aktiva inom Life science. Mer detaljerad information kan du få genom Sandra Olsson vid Future Faculty.

Vet du vad VISION 2020 är för någonting? Här kan du ladda ner och läsa.

Höst

Sök personer här

Personsök

Sidansvarig: Lennart Svensson|Sidan uppdaterades: 2017-09-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?