Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nyheter i korthet

 • Tjänsten i farmaci har tillslut tilldelats Susanna Wallerstedt. Susanna kommer närmast från en tjänst som överläkare och docent i klinisk farmakologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset men väljer nu att i kombination med sin tidigare överläkartjänst också förstärka sektionens styrka i farmaci i sin framtida gärning.
 • Jörgen Engel är sedan 2012-04-01 anställd 10% som senior professor.
 • Elias Eriksson är tillsvidare entledigad från sin tjänst som chef vid sektionen för farmakologi och ersätts av biträdande sektionschefen Michael (Mike) Winder.
 • Agneta Ekman har efterträtt Eric Hanse som ordförande i programkommittén för medicin. En viktig uppgift då läkarutbildningen nu har fler studieplatser samt eventuellt kommer att förlängas till 6 år.
 • Filip Bergquist, specialistläkare i neurologi, Neurosjukvården, Sahlgrenska sjukhuset, har antagits till docent i experimentell neurologi vid Sahlgrenska akademin.
 • Maria Björkevik är åter föräldraledig och väntas tillbaka först till hösten 2017. Vikarie för Maria är Annabella Rosén (apotekarprogrammet@sahlgrenska.gu.se). Annabella återfinns normalt i Marias tjänsterum.
 • Eugenia Andersson har sökt sig vidare till nya arbetsuppgifter inom universitetet. Eugenia ersätts av Lisette Petersson som kommer att handha frågor som rör kursadministration, främst inom apotekarprogrammet men även enstaka kurser inom receptarie- samt odontologprogrammen. Lisette kommer också att administrera ansökningar om tillgodoräknanden och antagning till senare del av apotekarprogrammet samt samordna förberedelserna inför apotekarstudenternas avslutningsceremoni.
 • Gun Andersson har gått i pension. Gun har varit en stor tillgång som forskningslaborant, och har jobbat på farmakologen längre än de flesta. Gun tackas varmt från hela sektionen!
 • Kenn Johannessen, en annan trotjänare vid sektionen för farmakologi har också gått i pension. Kenn har en mångårig verksamhet som laboratorieassistent bakom sig och särskilt hans omvittnade skicklighet i laboratorietekniska frågor har varit mycket uppskattad. Många doktorander har anledning att tacka Kenn för ovärderlig praktisk laboratoriehandledning.
 • Den nya visionen för medicinareberget som initialt arbetades fram med hög hastighet verkar just nu har saktat av för eftertanke. Många frågor återstår, men arbetsgrupper ska bildas för att arbeta med frågorna.
 • Det är viktigt att följa GU:s resepolicy. För att få flyga i tjänsten måste resmålet överstiga 50 mil, om inte, så kräver resan ett intyg av närmaste chef.
 • Fr.o.m. 1 januari 2013 ska alla som arbetar på EBM ha genomgått en försöksdjursutbildning. Mia Ericson ska utreda hur detta ska gå till rent praktiskt t ex kanske via en webb-baserad kurs. Detta gäller ej de som redan har verksamhet och arbetar på EBM.
 • Institutionens personalhandläggare på kansliet har bytts ut och heter numer Katarina Högström och Kristin Martinsson. Personaladministration på vår sektion sköts även fortsatt av Annalena Carlred.
 • Håkan Billig tar plats i VR:s råd för forskningens infrastrukturer..

 

Övrig information

Universitetsstyrelsen förslag att utse Ole Petter Ottersen som ny rektor har dragits tillbaka.

[2017-02-02] Universitetsstyrelsen beslutade enhälligt den 10 januari att föreslå Ole Petter Ottersen, rektor vid Oslo universitetet, som ny rektor vid Göteborgs universitet. Ole Petter Ottersen har dock även efter den 10 januari fortsatt att söka den vakanta tjänsten som rektor vid Karolinska Institutet. Universitetsstyrelsen har i det läget valt att dra tillbaka sitt förslag till regeringen att utse Ottersen till ny rektor vid Göteborgs universitet. Erbjudandet har nu i stället gått till Eva Wiberg, för närvarande prorektor vid Lunds universitet, den andra huvudkandidaten som togs fram i den omfattande urvalsprocess som ligger bakom urvalet av lämpliga rektorskandidater. Eva Wiberg skall ha accepterat erbjudandet och blir således Göteborgs universitets nya rektor.

Göteborgs universitet i nytt exklusivt Europanätverk

[2016-10-19] Nu lanseras Aurora – ett nytt europeiskt universitetsnätverk där Göteborgs universitet blir en av högst tolv medlemmar. Samtliga är bredduniversitet med intensiv forskning och ungefär samma rankning. Som medlemmar kommer Aurora-nätverket att tillåta endast ett universitet per land.
Aurora bygger på att universitet med liknande struktur, storlek och forskningsaktivitet ska kunna fokusera på frågor som är relevanta för just oss, säger Staffan Edén, vicerektor för forskning och en av eldsjälarna bakom beslutet att gå med i Aurora-nätverket.

Läs intervju med Staffan Edén på Medarbetarportalen

Är du intresserad av Ekonomi- och inköpsnytt kan du läsa nyhetsbreven på ekonomienheternas hemsida.

GU tillhandahåller ett flertal kurser, utbildningar och andra kompetenshöjande aktiviteter för dig som känner att du behöver vidareutveckla dig. Ta del av dem här.

Blanketten Anhållan om förvaltning finns inte längre utan heter nu Beslut om mottagande av gåvomedel.

Valet av ledamöter till institutionsrådet vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologii resulterade i följande ledamöter: Agneta Holmäng prefekt och Hans Nissbrandt proprefekt. Övriga ledamöter Ann-Charlotte Bengtsson, Maria Björkevik, Michael Elam, Jenny Nyström, Ann-Christine Reinhold, Ingmar Skoog och Katharina Stibrandt Sunnerhagen.

Future Faculty tillsammans med Chalmers styrkeområde Life Science Area of Advance planerar ett nätverk för juniora forskare inom Life Science. Målsättningen är att skapa samarbeten mellan yngre forskare på Chalmers, GU, Sahlgrenska Akademin och Sahlgrenska universitetssjukhuset som är aktiva inom Life science. Mer detaljerad information kan du få genom Sandra Olsson vid Future Faculty.

Vet du vad VISION 2020 är för någonting? Här kan du ladda ner och läsa.

Vår!

Sök personer här

Personsök

Sidansvarig: Lennart Svensson|Sidan uppdaterades: 2017-04-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?