Policy för icke GU-anställda / Grupp- och individförsäkring, GIF

Gästforskare, studenter, stipendiater, ”frivilliga”, och försökspersoner

• Studenter: alla studenter (även utbytesstudenter) har försäkring från det universitet där de är antagna

• Gästforskare: om de har en anställning är deras arbetsgivare ansvariga för försäkringen

• Stipendiater: vi måste ansvara för att det finns försäkring

• ”Frivilliga” som vistas i våra lokaler tex studiebesök: vi måste se till att det finns försäkring

• Försökspersoner: vi måste ansvara för att det finns försäkring (speciell)

Vistelse i våra laboratorier

Samtliga - även GU-anställda - måste skriva under att de läst och förstått instruktionshandboken. Detta måste dokumenteras av den som är ansvarig på labbet och av handledaren.

Blankett för externa besökande

Grupp- och individförsäkring, GIF

Grupp- och individförsäkringen kallas även för GIF. Det är en försäkring som man kan teckna för vissa personer eller grupper som har anknytning till myndigheten och som saknar ett tillfredsställande försäkringsskydd.

Det gäller exempelvis utländska besökare, kursdeltagare, gästforskare, gästföreläsare och medföljande anhöriga till sådana personer.

Vad ingår?

Försäkringen innehåller olycksfallsskydd, skydd för sjukdom, tandvård och hemtransport, egendomsskydd, ansvarsskydd och rättsskydd.
Grupp- och individförsäkringen gäller i hela Schengenområdet.

Mer information om GIF:

Grupp- och individförsäkring (GIF) - Kammarkollegiets webbplats