Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrumbildningar


Institutionen har sex centrumbildningar som alla arbetar tvärdisciplinärt och samverkar med forskare inom övriga GU, sjukvården samt nationellt och internationellt. Samtliga av dessa har en mycket stark utveckling och attraherar stora externa anslag.

AgeCap – Centrum för åldrande och hälsa
Centret har för avsikt att ta ett helhetsperspektiv på den åldrande människan. Uppgiften blir att samla forskning inom bland annat psykiatri, psykologi, socialt arbete, sociologi, rehabilitering och neurokemi.
Webbplats: www.agecap.gu.se

CELAM - Centrum för etik, juridik och mental hälsa
Centrumet arbetar för att starta och stödja forskning om psykisk störning, aggressivt beteende och moraliskt och straffrättsligt ansvar i en tvärvetenskaplig referensram.
Webbplats: www.celam.gu.se/svenska

Psykiatricentrum
(Sahlgrenska psykiatriska forsknings- och undervisningscenter)
Vill stimulera klinisk psykiatrisk forskning och undervisning, erbjuda en arena för vetenskapligt utbyte samt stimulera till tvärvetenskaplig grundforskning.
Webbplats: www.psykiatricentrum.gu.se

Gillbergcentrum
Gillbergcentrum samlar framstående kliniska forskare inom neuropsykiatri, utvecklingsneurologi och ätstörningar. Syftet är att inom fem år fördubbla forskningsaktiviteten inom området autism, ADHD och anorexia nervosa, och att lämna ett bestående bidrag till kunskapsutvecklingen.
Webbplats: www.gnc.gu.se

Stroke Centrum Väst
Syftet är att skapa en dynamisk mötesplats för samarbete och kunskapsutbyte mellan strokeforskare i Västra Götalandsregionen.
Webbplats: http://strokecentrumvast.gu.se

Sahlgrenska center för pediatrisk ögonforskning
Sahlgrenska center för pediatrisk ögonforskning vid Göteborgs universitet är ett strategiskt forskningscentrum med inriktning på synsystemets utveckling och med särskilt fokus på näthinnans kärlutveckling. Forskningscentret bygger på partnerskap mellan kliniska och experimentella vetenskaper samt tillämpad matematik.
Webbplats: http://rop.gu.se/svenska
 

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2016-09-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/forskning/centrumbildningar/
Utskriftsdatum: 2017-05-26