Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award

  [2017-11-13] Professor emeritus Carsten Wikkelsø har tilldelats Robert H. Pudenz Award for Excellence in Cerebrospinal Fluid and Hydrocephalus Research 2017.

 • Kaj Blennow får Nordiska medicinpriset

  [2017-11-07] Kaj Blennow, professor i neurokemi vid Sahlgrenska akademin, är en av två mottagare av Nordiska medicinpriset 2017. Han får priset för sina grundläggande studier av biomarkörer för Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar, och för sina epokgörande studier om molekylära mekanismer vid Alzheimers sjukdom.

 • Högsta utmärkelsen inom barnendokrinologi till Kerstin Albertsson Wikland

  [2017-10-25] Kerstin Albertsson Wikland, seniorprofessor i pediatrisk tillväxtforskning vid sektionen för fysiologi, har tilldelats Andrea Prader-priset.

 • Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

  [2017-10-12] Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva drogberoendet än man tidigare trott, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

 • "Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke"

  [2017-10-05] Snittsåldern för människor i världen ökar, och med den också förekomsten av stroke - särskilt bland kvinnor. En situation som kräver könsspecifika riktlinjer för stroke världen över, konstaterar färfattarna till en översiktsartikel i Nature Reviews.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2016-11-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://neurophys.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-11-24