Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Vid institutionen bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Läs mer: Om institutionen

Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva drogberoendet än man tidigare trott, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

Amir Lotfi Moghaddam– I framtiden hoppas vi att det här kan bidra till att man får fram farmakologiska verktyg för att hjälpa dem som är beroende, säger Amir Lotfi Moghaddam, disputerad i beroendemedicin vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi.

Läs hela artikeln: Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

 

"Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke"

Katharina Stibrant Sunnerhagen - porträttbildSnittåldern för människor i världen ökar, och med den också förekomsten av stroke - särskilt bland kvinnor. En situation som kräver könsspecifika riktlinjer för stroke världen över, konstaterar författarna till en översiktsartikel i Nature Reviews.

Katharina Stibrant Sunnerhagen (bilden), professor i rehabiliteringsmedicin vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi, är en av forskarna bakom artikeln.

Läs hela artikeln: "Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke"

Stöd vår forskning

Vill du bidra till framtiden?
Donationer och gåvor

 

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?