Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till institutionen för neurovetenskap och fysiologi

Vid institutionen bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Läs mer: Om institutionen 

Nyupptäckt sjukdomsmekanism
för typ 2-diabetes

Nu presenteras en nyupptäckt mekanism bakom den minskade insulinproduktionen vid diabetes typ 2.

Porträttfoto - Anders RosengrenI en artikel i Nature Communications beskriver forskare vid Sahlgrenska akademin hur insulinproducerande celler backar i sin utveckling, blir omogna, och inte fungerar som de ska. Ett fynd som öppnar för nya kliniska behandlingar. Läs hela artikeln: Nyupptäckt sjukdomsmekanism för typ 2-diabetes >>>

Ansvarig forskare är Anders Rosengren (bild), sektionen för fysiologi samt Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin.
 

Professor Elinor Ben-Menachem mottagare av 2017 Lifetime Accelerator Award

Porträttfoto - Professor Elinor Ben-MenachenElinor Ben-Menachem, professor i neurologi med speciell inriktning mot epilepsi vid sektionen för klinisk neurovetenskap, mottog nyligen utmärkelsen 2017 Lifetime Accelerator Award. Utmärkelsen delas ut årligen av the Epilepsy Foundation och ges till personer som visat ett livslångt engagemang för att få till stånd nya behandlingar för personer som lever med epilepsi.

Enligt motiveringen har Elinor Ben-Menachems arbete haft stor betydelse för väldigt många personer som lever med epilepsi, och hon lyfts fram som en stor inspiration för kollegor och framtida generationer av specialister inom fältet.

Läs mer: Professor Elinor Ben-Menachem mottagare av 2017 Lifetime Accelerator award >>>

Stöd vår forskning

Vill du bidra till framtiden?
Donationer och gåvor

 

Sidansvarig: Josefin Bergenholtz|Sidan uppdaterades: 2017-06-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?